агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Гешев: Закриването на спецправосъдието е юридическа катастрофа

Гешев: Закриването на спецправосъдието е юридическа катастрофа

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

За хаос в съдебната система предупреждават ръководителите на прокуратурите у нас. Причината – закриването на спецправосъдието. В момента ВСС изслушва ръководителите на държавните обвинения във връзка с заложените промени в Закона за съдебната власт.

“Това, което предстои, е юридическа катастрофа. Всички важни дела ще бъдат унищожени след въвеждането на промените в Закона за съдебната власт”, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Обвинител номер едно определи като “семинарно упражнение в първи курс” заложените промени. Той посочва, че отговорността за закриването на спецправосъдието е на изпълнителната власт.

Ръководителите на двете спецпрокуратури, двете военни прокуратури в София, районната, градската и апелативната прокуратура се опасяват от “буксуване” на дела.

гръцки преводач Добрич

КС ще разгледа искането на Гешев за обявяване на противоконституционно закриването на спецправосъдието

Неяснота има и около висящите изпълнителни преписки. Правосъдният министър Надежда Йорданова вече обяви, че закриването на спецправосъдието влиза в сила от началото на юли.

Източник:

Вижте още:  Нужни са дългосрочни договори, за да има ниска цена на газа