агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Google предупреди да се внимава с чатботовете

Google се е присъединил към други ИТ компании, които призовават служителите си да са внимателни с чатботовете и изкуствения интелект като цяло. Предупреждението важи дори и за собствения чатбот на компанията Bard, съобщава AndroidAuthority.

seo-blog7

Според информация на Reuters, ръководството на Google е призовало служителите да не въвеждат конфиденциална информация при използването на изкуствен интелект. Това включва и програмен код, който може да се дава на Bard, за да го допълва и подобрява.

Виж още: Bpeмe e за пoчивĸa

Пред Reuters компанията е коментирала, че Bard понякога може да даде “нежелани” предложения. Освен това има и риск от изтичане на данни чрез манипулиране на бота с въпроси. Други посочени рискове са споделяне на тези данни и с друг изкуствен интелект или човек. Така важни служебни данни може да се окажат публични.

Google е добавила предупреждение и в описанието на Bard, което е достъпно за всички потребители. В него компанията казва да не се споделя с бота информация, която може да идентифицира потребителя или други хора. Алгоритъмът няма как да прави разлика между конфиденциална информация и публична.

Интернет гигантът коментира пред Reuters, че е водил разговори и с ирландската Комисия за защита на данните. Причината е била именно чатботовете и защитата на информацията. Именно заради тези разговори компанията е решила да отложи пускането на Bard в Европейския съюз, което е трябвало да се случи тази седмица.
Източник

Вижте още:  Отборът ни по природни науки спечели световен турнир