агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Google стартира свой AI наречен Bard, съперник на ChatGPT

Отговорът на Google на ChatGPT се нарича Bard A.I.

Google пуска базиран на AI чатбот на име Bard, за да се конкурира с ChatGPT. Чатботът ще бъде тестван от група потребители преди публичното му пускане през следващите седмици, според съобщението на компанията. Bard е изграден върху съществуващия езиков модел на Google LaMDA, който един от инженерите описва като толкова подобен на човека в отговорите си, че вярва че е разумен. Google също представи планове за нови AI инструменти за своята търсачка.

seo-blog7

Прочети и: Google тества собствен чатбот

AI чатботовете, включително ChatGPT, са предназначени да отговарят на въпроси и да намират информация, разчитайки на интернет като огромна база данни от знания. Въпреки това има опасения, че тази база данни може да съдържа и вредна и невярна информация. Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Google, написа в блога на Google, че Bard има за цел да „комбинира широчината на световното знание със силата, интелигентността и креативността на нашите големи езикови модели“. Пичай подчерта необходимостта AI услугите на Google да бъдат „смели и отговорни“, но не предостави подробности за това как Бард ще предотврати споделянето на вредно и невярно съдържание, нито как ще го различава от истината.

Прочети и: https://blog.google/technology/ai/bard-google-ai-search-updates/

Първоначално платформата ще работи с олекотена версия на LaMDA, което ще позволи на повече потребители да имат достъп до нея наведнъж с по-малко потребление на енергия. Съобщението на Google следва спекулациите, че Microsoft е на път да въведе AI chatbot ChatGPT в своята търсачка Bing.

Прочети още: Индия разработи собствен Аndrоіd бeз Gооglе

Вижте още:  Индия налива $30 млрд. в електронната си индустрия

ChatGPT може да отговаря на въпроси и да изпълнява заявки в текстова форма, въз основа на информация от интернет от 2021 г. Той може да генерира речи, песни, маркетингови текстове, новинарски статии и студентски есета и в момента е безплатен за потребителите, въпреки че OpenAI наскоро представи платен план. Експертите смятат, че крайната цел на чатботовете е да заменят кликането в търсачките по различните сайтове, с един единствен категоричен отговор при търсене в интернет.

Пичай заяви, че AI може да помогне на потребителя, като отговаря на въпроси с много или без нито един правилен отговор. Той добави, че скоро потребителите ще видят базирани на AI функции в Google Търсене, които ще събират сложна информация в лесни за смилане и визуализиране формати.

гръцки преводач Добрич

Източник