агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Хлябът поскъпнал с 20%, цената му ще продължи да расте

Хлябът поскъпнал с 20%, цената му ще продължи да расте

Снимка: Pixabay

С около 20% се е повишила цената на хляба в област Добрич през последните два месеца, като очакванията са до края на годината да има и допълнително увеличение. Причините са в рекордните цени на брашното, които се очаква да достигнат 1000 лв. за тон, както и в драстичното поскъпване на тока. Според Регионалния съюз на сладкарите и пекарите голяма част от по-малките производители са заплашени от фалит.

Още по темата

6 дек 2021 08:28

185

16 ное 2021 12:36

62

14 ное 2021 13:32

51

Хлябът е намален и като грамаж, за да е на поносима за потребителя цена, като хляб от 600 гр. на едро струва около 1,20 лв.

Ако се спазва старата формула за формиране на цената на хляба според цената на брашното, той вече би трябвало да струва 3-4 лв. за кг., заяви за БНР председателят на Регионалния съюз на сладкарите и пекарите в Добрич Тодор Няголов.

“До Нова година цената на брашното ще нарасне до около 1000 лв. за тон. Цената на тока расте главоломно, неизбежно е да няма поскъпване”, заяви той.

По-малките пекарни, особено тези, които се занимават с производство само на закуски, вече освобождават персонал.
При тези цени на тока и суровините са заплашени и от фалит, заяви Тодор Няголов.
 

Източник:

Вижте още:  67% от представителите на бизнеса - против зеления сертификат

Leave a Reply

Your email address will not be published.