агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Hyundai се отказва от автомобилите с ДВГ

Електрификацията на автомобилите е „неизбежна”, според ръководството на Hyundai
(снимка: CC0 Public Domain)

Корейската компания Hyundai е затворила отдела си за проектиране на двигатели с вътрешно горене в своя изследователския център, според корейски медии. Това се е случило „някъде през този месец”.

Част от служителите в отдела ще останат в центъра, за да „усъвършенстват съществуващите двигатели”, но останалите ще преминат към работа, свързана с електрически превозни средства, съобщи Engadget.

Говори се още, че че компанията преобразува производствените сгради за разработване на електромобили. Центърът за развитие на ДВГ ще се превърне в съоръжение за тестване на електрификацията, а центърът за развитие на производителността вече ще е посветен на електрифицираните машини.

Hyundai е създала и нов център за разработка на батерии, а изследователите в него се съсредоточават върху суровите компоненти за батерии и чипове.

Целта, изглежда, е проста. Електрификацията е „неизбежна”, според новия ръководител по научните изследвания Парк Чунг-кук, а преходът ще помогне за производството на автомобили, които „доминират бъдещия пазар”.

гръцки преводач Добрич

От друга страна, редица държави вече имат ясни планове и срокове за пълна забрана на продажбите на нови автомобили с ДВГ. В много от случаите ограниченията влизат в сила през 2030 г., тоест съвсем скоро.

Източник:

Вижте още:  Гладът за кадри остава основен проблем за бизнеса