агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Илон Мъск: Твърде дълго върху глупаците валят пари от небето

Илон Мъск: Твърде дълго върху глупаците валят пари от небето

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Рецесията идва неминуемо, но това е хубаво нещо, обяви шефът на Tesla Илон Мъск в поредния си гръмък туит. “От твърде дълго време върху глупаците валят пари от небето. Някои фалити трябва да се случат”, писа Мъск, според когото кризата ще се случи някъде между това лято и пролетта на 2023. Предприемачът добави, че “Covid-19 и стоенето у дома подлъгаха хората, че вече може и да не работиш здраво. Но ги очаква грубо събуждане!”.

Изказването на Мъск отразява мнението на множество водещи икономисти, според които ерата на лесните пари е продължила твърде дълго. Но то звучи доста скандално от устата на човека, който може би в най-голяма степен се е възползвал от тези “валящи от небето пари”, коментира британският The Guardian. Мъск сякаш удобно е забравил, че собственото му състояние от 218 милиарда долара бе натрупано именно благодарение на подобни помощи, след като през 2004 той плати 6.5 милиона долара за контролния пакет от Tesla.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Горещ трудов пазар - много хора са готови да сменят работата си