агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Има ли недостиг на моторно масло Motul по магазините?

Защо има недостиг на моторни масла?

 

seo-blog7

motorni-masla

Заради пандемията от корона вирус в световен мащаб има по-малко търсене на гориво за автомобилния транспорт и особено на парафин за авиацията. Търсенето на парафин е с 82 % по-малко, отколкото предишните години. В процеса на рафиниране се отделя много парафин и тези големи количества не могат да бъдат съхранени, така че капацитетът на рафинериите е намален. Това означава, че и други продукти на рафинериите, включително суровини за производство на базово моторно масло за смазочни материали, са в недостиг. Това доведе до лек недостиг на моторни масла в световен мащаб. За щастие компанията, произвеждаща моторно масло Motul е отговорна към своите клиенти и не позволи с нейните продукти да се усети сериозен спад. Има ли обаче и други причини, поради които доставките на производителите на смазочни материали да са толкова слаби? Нека да видим какво казват експертите.

Поддръжка на рафинериите

Много производители на суров петрол отложиха планираната си поддръжка през 2020 г. заради пандемията. Сега те спират работа, за да извършат критични дейности по поддръжката, което допълнително намалява доставките в световен мащаб. Намаленото търсене на парафин и горива накара много рафинерии да извършат дейности по поддръжка, което допълнително намали наличния капацитет. Поддръжката на една рафинерия в повечето случаи отнема няколко дни.

Зимни причини

През февруари регионът на крайбрежието на Мексиканския залив в САЩ беше засегнат от безпрецедентно тежко и студено зимно време. Това предизвика недостиг на много химикали и суровини, необходими за производството на смазочни добавки. Освен това няколко основни доставчици на добавки обявиха форсмажорни обстоятелства, след като техните доставчици на суровини се позоваха на форсмажорни обстоятелства поради екстремните метеорологични условия. Това засяга добавките и химикалите за всички категории смазочни материали.

Вижте още:  И Русия, и САЩ имали изгода цените на петрола да са високи

masla-za-kola

Какво означава това за поръчките на смазочни материали?

Ако сте попаднали във физически магазин, в който няма вашето моторно масло, то можете да потърсите онлайн доставчика, като Motornomaslo.bg. Търсенето е по-голямо от доставките. В момента някои физически магазини са изправени пред факта, че някои продуктови линии вече не са налични. При онлайн доставчиците обаче няма такъв недостиг.

гръцки преводач Добрич

Защо онлайн поръчката е правилното място за вас?

Онлайн магазините разполагат със складове и запаси от всички моторни масла. Това им дава предимство пред физическите магазини, които не продават само моторно масло и пространствата им са ограничени. Благодарение на това, вие можете бързо и лесно да си набавите моторно масло Motul и веднага да подмените старото си масло.

Защо да изберете оригиналните марки моторно масло?

Най-важното нещо, което не трябва да забравяте е сигурността в качеството. В допълнение към него има още една основателна причина. Световноизвестните марки имат не само добро качество, но и по-добър достъп до базови масла, всички останали “марки” са блендери/миксери трябва да чакат това, което им е достъпно.

С качествено масло колата ви ще се управлява по-леко и двигателят няма да изпитва затруднения. Изливайки моторно масло, което не е от познат бранд рискувате да не знаете как ще повлияе на автомобила ви и на неговото поведение на пътя. Шофирането е удоволствие, само ако се грижите добре за колата ви. А това никак не е трудно, стига да проучите добре откъде да си поръчате моторно масло.