агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Индия сама ще си прави 5G мрежите


Индия иска да бъде независима в телекомуникациите от външни доставчици
(снимка: CC0 Public Domain)

Само индийските доставчици на телекомуникационни решения ще могат да работят по държавните проекти за модернизиране на 4G и разгръщане на 5G мрежи, обяви правителството. Става въпрос за проекти на компаниите Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) и Mahanagar Telephone Nigam Limited (MTNL), които са държавна собственост.

Азиатската страна възнамерява да намали зависимостта си от чуждестранни доставчици на телекомуникационни продукти и услуги. BSNL и MTNL преди това използваха китайски и европейски доставчици за разгръщане на своите мрежи. Сега те трябва да бъдат заменени от местни компании, включително Shyam VNL, HFCL и TCS-Tejas, съобщава The Times of India.

Правителството също така иска Индия да запази правата върху интелектуалната собственост, свързана с новите технологии, предвид нарастващите опасения за възможно изтичане на данни чрез телекомуникационното оборудване.

Ръководителят на индийското министерство на комуникациите и информационните технологии Ашвини Вайшнау обяви планове за инвестиции в размер на 20-30 милиарда долара през следващите две до три години за надграждане на съществуващите 4G мрежи и внедряване на 5G.

гръцки преводач Добрич

Министърът подчерта, че държавните телекомуникационни оператори BSNL и MTNL трябва да използват само местни технологии, като предупреди, че в противен случай с тях може да се работи по друг начин. Вайшнау каза още, че индийската технология не е отлична, но с времето ще става все по-добра.

Не за първи път Индия се опитва да се отърве от ИТ зависимостта от чуждестранни доставчици. Преди година и половина правителството обяви планове за инвестиции от 2,6 милиарда долара за местно производството на сървъри, мрежово оборудване и компютри, а тази година реши да убеди големите ИТ играчи да преместят производството на корпоративно оборудване от Китай в Индия.

Вижте още:  София приема първото дрон експо на Балканите

Източник: