агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

ИТ предприемачи обявени за „Будители на 2022”


Приносът на Иво Ценов (вляво) и Тенко Николов за обществото бе оценен в кампания на БНР
(снимка: SiteGround)

Иво Ценов, основател, и Тенко Николов, изпълнителен директор на ИТ компанията SiteGround, са сред десетимата българи, определени за „Будители на 2022” – обществената кампания на БНР, която излъчва десет личности, вдъхновили околните, създали промяна и творили добро през годината.

Екип от журналисти на БНР номинира най-изявените личности и проекти през изминалата година, а слушателите на общественото радио изпращаха в продължение на три седмици номинациите за своите будители.

Сред всички номинирани, повече от 200 кандидатури, журито определи десетте имена, белязали 2022 година със своята будителска дейност.

„SiteGround от години подкрепя различни образователни и социални инициативи, затова естествено дойде решението да основем своя фондация, която ще се казва „За пример” и ще работи в областта на здравеопазване, образование и спорт”, споделиха Тенко Николов и Иво Ценов.

До момента SiteGround е сред най-големите инвеститори в българското образование. През 2021 година компанията подкрепя фондация „Заедно в час” с 20 000 лева, а от 2022 ангажиментът е на стойност 100 000 лева за период от три години или общо 300 000 лева.

гръцки преводач Добрич

Компанията ще дари в рамките на пет години 12 милиона лева на първия български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Сумата ще покрие разходите за възнаграждение на учените от световен ранг, които институтът ще привлече да преподават в страната ни, за период от пет години.

SiteGround е предоставила дарения и на различни неправителствени организации, които подкрепят кариерното ориентиране на младите хора, предприемачески проекти и менторство.

Вижте още:  СофтУни ще обучи 20 000 програмисти в Монголия

Източник: