агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Иван Иванов: Поскъпването на горивата е пагубно за земеделците

Иван Иванов: Поскъпването на горивата е пагубно за земеделците

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

“Държавите от Западните Балкани остават ключови стратегически партньори за България”, заяви министърът на земеделието Иван Иванов по време на участието си в Министерската среща в рамките на Берлинския процес и диалога по селскостопанска политика: Германия – Западни Балкани в Берлин, цитиран от пресслужбата на МЗ. Той допълни още, че българското правителство подкрепя и насърчава всички инициативи, които са в интерес на задълбочаване и засилване на сътрудничеството в областта на селското стопанство.

Министерската среща е под съвместното председателство на Федералното министерство на прехраната и земеделието на Германия и Постоянната работна група за регионално развитие на селските райони (SWG RRD), в която Министерството на земеделието на България има статут на наблюдател.

По време на срещата участващите министри и ръководители на делегации обсъдиха редица актуални теми за Европа и региона като последиците от пандемията от Ковид-19 и войната в Украйна, и негативното им влияние върху селското стопанство.

“Продължаващото покачване на цените на горивата, електроенергията и суровините оказва пагубно влияние върху сектора и е необходимо предприемането на незабавни и решителни действия, както и да се търсят възможности за постигне на устойчива продоволствена сигурност”, подчерта българският министър.

гръцки преводач Добрич

Беше коментирана също и Декларацията за Зеления дневен ред на Западните Балкани, подписана в София през 2020 г., която се фокусира върху зелените политики, опазването на околната среда, смекчаването на последиците от изменението на климата, устойчивите хранителни системи и не на последно място – увеличаване на конкурентоспособността и доходите на фермерите.

Източник:

Вижте още:  A1 спечели конкурса „Компания на годината” в категория Телекомуникации