агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Калин Терзийски за присъдата си: Осъдиха ме, обиден съм!

Осъдителна присъда за 1 лев получи писателят Калин Терзийски по делото, което заведе срещу него Елена Хайтова, дъщеря на класика Николай Хайтов, научи HotArena. В свое телевизионно интервю преди няколко години Терзийски определи Радичков и Хайтов като слуги на Тодор Живков и това засегна децата му. Елена Хайтова сподели пред медиите, че ще поиска само един лев обезщетение от писателя, защото за нея били важни не парите, а осъдителната присъда за писателя.

seo-blog7

Терзийски отхвърля изцяло претенциите на дъщерята на автора на “Диви разкази”. Той твърди пред “България Днес”, че се чувства обиден на българската съдебна система, защото на първа инстанция е бил оправдан, но Върховният съд отменил това решение.

“Познавахме се с Хайтов и въпреки че сме имали леки сблъсъци, сме разговаряли с него. Като малък много обичах една негова детска повест – “Ламята”, признава авторът на “Любовта на 35-годишната жена”.

Въпреки осъдителната присъда писателят е категоричен, че делото е завършило с неговата морална победа.

“Хайтови не дойдоха на нито едно от разглежданията. Нито пожелаха през всичките тези години да разговарят с мен. Но много писатели и хора от литературните среди ме защитиха”, каза още бившият психиатър.

По думите му той е имал двама много добри адвокати, но за съжаление българската съдебна система само е разкрила истинското си лице с това решение. “Първоначалният иск на Хайтови към мен беше за 10 000 лева. За съжаление не се вдигна достатъчно шум около това дело, медиите не направиха истински дебат. Обиден съм”, не крие разочарованието си Калин Терзийски.

“Материалното никога не ме е интересувало! Но не мога да приема тези, които отричат Николай Хайтов като писател и казват, че е бил блюдолицез на Тодор Живков. Напротив, той винаги е бил на страната на своята правда, която е защитавал със зъби и нокти” – казва от своя страна дъщерята на писателя Елена Хайтова.

Вижте още:  Ново 20: Теди Александрова стана съдружник на Пайнера с много важна роля в компанията

Терзийски е на друго мнение.

гръцки преводач Добрич

“Живеем в страна, в която кажеш ли, че някой прави свирки на властта, изведнъж се хващат за вулгарния ти език”, възмущава се писателят.

Източник: