агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кацаров обяви, че 10 млн. лв за детска болница са изчезнали

Финансовото състояние на болница “Лозенец” към момента е на минус- с 38 млн.лв Това обяви здравният министър Стойчо Кацаров пред Нова телевизия.

seo-blog7

По думите му това е свързано с лошото управление на лечебното заведение, което обаче не е било пречка за раздаването на бонуси като допълнително стимулиране. Министърът заяви, че няма сериозни аргументи срещу решението за сливане на три дружества.

“Само сливане ще осигури добри условия за лечението на децата, тъй като изграждането на нова болница ще отнеме години. Група хора са използвали повече от десетилетия базата за лични цели. Сливат се три дружества. Третото дружество е възложителят на сроителството на детска болница. Авансово е изплатило 10 млн.лв, срещу които няма документ че е извършена каквато и да е дейност. Никой не поставя въпросът къде изчезнаха 10 млн. лв, които са били отпуснати на дружеството “Детско здраве” обявено за инвеститор на нова детска болница. Парите са преведени без дори да има виза за проектиране на лечебно заведение. Няма обратни документи и фактури”, обясни министърът. 

На 7 декември служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обяви, така чаканото решение за изграждането на Национална дет…

Той коментира още, че ако се спазва законът би трябвало да се отнеме лицензът на съществуващата детска болница, тъй като не отговаря на изискванията.  Според здравния министър зеленият сертификат беше въведен успешно и даде своите резултати. 

“Страната вече е в оранжевата зона. Тенденцията е да преминава към жълтата, после и към зелената. Ако нашите сънародници продължават да спазват прпотивоепидемичните изисквания и да се вкасинират с високи темпове, няма основания за краен песимизъм по отношение на новия вариант Омикрон”, допълни той.

гръцки преводач Добрич

Кацаров беше категоричен, че зеленият сертификат трябва да важи и за народните представители. 

Вижте още:  Спад в броя на новите случаи на коронавирус, един регион е вече в зелената зона

“Народното събрание не е типичното работно място, там влизат външни хора. Правилно е да се влиза със сертификат, тъй като рискът от заразяване е висок. Депутатите би трябвало да дават пример с поведението си”, каза още министърът. 

Източник