агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Kaufland България увеличава възнагражденията на служителите си през 2022 г.

През 2022 г. Kaufland България предприема увеличение на възнагражденията на екипите в магазинната мрежа, надхвърлящо традиционните увеличения през изминалите години, с цел да осигури допълнителна сигурност за своите служители и да надгради своите работодателски практики в тяхна полза. От месец април е в ход актуализация на заплатите на служителите на всички магазини в страната, което поетапно ще обхване и останалите звена на компанията.

seo-blog7

Вследствие на планираните мерки, екипите на Kaufland в 35 български града, където работят близо 80% от екипа на компанията, ще увеличат дохода си средно с 15%. В някои региони на страната тази цифра нараства на средно 18%* – с включено увеличение на ваучерите за храна, както и други допълнителни плащания. Промяната касае близо 5500 служителя на магазинната мрежа на Kaufland. През 2021 година, съобразено с развитието на пазара на труда, увеличението бе средно 7%.

Промяната ще обхване и останалите звена на Kaufland България – логистичен център и  администрация. Цялостната инвестиция във възнагражденията и в осигуровките ще е с ръст от 21% на ниво компания. Един от факторите, свързан с политиката на възнаграждения, който гарантира сигурност, е че служителите на компанията имат заложено в трудовите си договори увеличение на заплатите през първите четири години в компанията. Близо 60% от служителите работят в Kaufland повече от 3 години и преминават през всички четири стъпки, за да продължат развитието си в нея.    

„Грижата за екипа и благополучието на хората в нашата компания са поставени в центъра на политиките ни като работодател. Тази грижа е в много различни направления, но това, което смятаме за наше предимство е, че дори в извънредни обстоятелства запазваме целостта му и се стараем да предоставяме все по-добри условия на работа. Категорично решихме да инвестираме в увеличение на заплатите и продължаваме да наемаме служители – само в София тази година екипът ни ще се увеличи с 200 души, което е свързано с плановете ни за откриване на нови магазини. През 2022 година всички служители на Kaufland България ще увеличат доходите си. Вярваме, че по този начин отговаряме и на икономическата ситуация в страната и колегите ни ще бъдат спокойни, че в лицето на своя работодател имат един сигурен и стабилен партньор, на който могат да разчитат“, сподели Милена Караилиева, Директор Човешки ресурси в Kaufland България.

Компанията се стреми непрекъснато да проучва възможности и да въвежда допълнителни мерки в политиката си за възнагражденията и придобивките на персонала, за да е сигурна, че предлага конкурентно заплащане и актуални социални придобивки. През настоящата година Kaufland България ще инвестира над 7 млн. лв. в цялостен пакет от 15 социални придобивки за служителите.

Вижте още:  Икономисти: Рецесията чука на вратата

Kaufland се грижи последователно  за развитието и обучението  на своя екип, като дава разнообразни  възможности за придобиване на  нови знания и компетенции, кариерно  развитие в много направления, както и ротация на работното  място в различните екипи и  структури на голямата компания. През изминалата година 6250 служителя  на компанията са преминали  през 110 обучителни програми, а през 2022 г. се въвеждат нови програми  с обща инвестиция на стойност  над 400 хиляди лв., които са предназначени  за служители от всички нива.

За Kaufland България

Kaufland България  е един от най-големите работодатели  в страната с екип от близо 6 500 служители и е пазарен лидер  в сектора на модерната търговия  у нас. Четири поредни години  компанията бе сертифицирана  като Топ работодател от международния  независим институт Top Employers Institute. В основата на успешния бизнес модел стоят корпоративните ценности и култура, които компанията следва и които бележат непрекъснатото ѝ развитие. Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

*Процентите  на увеличение по региони се  различават и зависят от развитието  на пазара на труда в съответния  град.

гръцки преводач Добрич

Източник: