агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кирил Домусчиев притеснен за текущото икономическо развитие

Кирил Домусчиев притеснен за текущото икономическо развитие

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Имаме сериозни притеснения относно текущото икономическо развитие в България и региона в контекста на възстановяването след епидемията от Ковид-19 и отражението на войната в Украйна върху цените на природния газ и петрола, заяви Кирил Домусчиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), преди началото на лекция на 70-тия държавен секретар на САЩ Майк Помпейо на тема “Геополитическата значимост на България: След инвазията в Украйна и потенциалът на България като регионален енергиен лидер”, чиито домакин е КРИБ.

Ние в КРИБ винаги сме подпомагали демокрацията, свободната икономика, евроатлантическите и трансатлантически перспективи за развитие, посочи Домусчиев, цитиран от БТА.

През предходните години нашата организация съсредоточи усилията си по отношение на насърчаване на вътрешното производство на шистов газ за постигане на независимост от ненадеждни източници, включително и “Газпром”, каза още той.

По думите му над 12 000 компании участват като дружествени компании в КРИБ и организацията създава три четвърти от производството в България, като допринася за устойчивостта на социалните и икономическите взаимоотношения в страната ни.

гръцки преводач Добрич

“Ще изслушаме оценката на секретаря Помпейо относно геополитическата значимост на България след нашествието в Украйна, също така да чуем за потенциала на България като потенциален лидер в областта на енергетиката. Това е от особено значение за българския бизнес и икономика”, добави Кирил Домусчиев.

Източник:

Вижте още:  Прекомерните амбиции на Tesla да си прави батериите сама