агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Китай иска „социалистически” мобилни приложения

Мобилните приложения в Китай ще трябва да съответстват на „социалистическите ценности”
(снимка: CC0 Public Domain)

Проект на правила за регулиране на мобилните приложения публикува китайската администрация за киберсигурност. Документът предвижда извършване на одит на сигурността на приложения, които са в състояние да влияят на общественото мнение и „участват в мобилизацията на обществото”.

В съответствие с новите изисквания собствениците на приложения и платформи трябва да спазват Конституцията и законите на Поднебесната империя, „да се придържат към правилния политически курс”, а също и „да насърчават основните социалистически ценности”, отбелязва RBC.

В документа се посочва, че приложенията не трябва да се използват за „създаване на заплаха за националната сигурност, нарушаване на обществения ред, законните права или интересите на други”.

Китайската администрация за киберсигурност също ще тества мобилните приложения за „скрити рискове за сигурността на данните”. Ако бъдат открити нарушения, собствениците на приложенията ще бъдат предупредени или функционирането на приложенията ще бъде временно преустановено.

По-рано тази седмица беше обявено, че от средата на февруари китайските компании, които планират да се регистрират на борси в чужбина, ще преминават одити за киберсигурност. Това се отнася за компании и платформи, които обработват данните на повече от 1 милион потребители.

гръцки преводач Добрич

Този ход е продиктуван от опасения за националната сигурност, тъй като след листването на борсата масивите от потребителски данни могат да бъдат „злонамерено използвани от други правителства”.

Източник:

Вижте още:  ИТ гиганти купували злато, добито нелегално в Бразилия