агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Китай поиска от технологичен гигант да напусне фондовата борса в Ню Йорк

Китайските регулатори са поискали от висшите ръководители на Didi Global Inc. да разработят план за сваляне на компанията американската фондова борса, посочиха източници на Bloomberg. Това е безпрецедентно искане, което вероятно ще съживи страховете за намеренията на Пекин за контрол над гигантската технологична индустрия в страната, пише Bloomberg TV Bulgaria.

seo-blog7

Технологичният надзорен орган на страната иска ръководството на Didi да свали компанията от Нюйоркската фондова борса поради опасения за изтичане на чувствителни данни, посочиха източниците, като поискаха да не бъдат идентифицирани заради чувствителността на въпроса. Китайската администрация за киберпространство, агенцията, отговаряща за сигурността на данните в страната, е наредила на Didi да изработи точни детайли, които трябва да бъдат одобрени от правителството.

Предложенията, които се разглеждат, включват директна приватизация или пускане на акции в Хонконг, последвано от делистване от САЩ. Ако властите пристъпят към приватизация, вероятно цената на акция ще бъде най-малко 14 щатски долара, каквато беше тя при първичното публично предлагане (IPO) през юни. Ако тя бъде намалена, това може да предизвика съдебни дела или съпротива на акционерите. Ако има вторично излизане на борсата в Хонконг, цената на IPO-то вероятно ще бъде по-ниска от стойността на книжата в САЩ от 8 долара и 11 цента при затваряне на пазара в сряда.

Акциите на SoftBank Group Corp., най-големият миноритарен акционер на Didi, поевтиняха с повече от 5% на борсата в Токио.

Обсъжданията продължават и е възможно регулаторите да се откажат от искането си. И двата варианта биха нанесли тежък удар на гиганта за споделено пътуване, който организира най-голямото IPO в САЩ от китайска фирма след Alibaba Group Holding Ltd. през 2014 г. Представителите на Didi не отговориха на искания за коментар.

Вижте още:  Apple ще сглобява MacBook във Виетнам

Диди предизвика гнева на Пекин, когато не отмени продажбата на акции в Ню Йорк това лято, въпреки регулаторните искания да гарантира сигурността на данните си преди излизане на борсата. Китайските регулатори бързо започнаха множество разследвания срещу компанията и обсъждат налагането на редица безпрецедентни санкции, съобщи Bloomberg през юли.

Oще по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria

гръцки преводач Добрич

Източник: