агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кличко: Войната ще почука и на вратата на Германия

Кметът на Киев Виталий Кличко призова Германия за допълнителна подкрепа на страната му, за да може тя да отблъсне руските атаки. Апелът бе отправен преди очаквана визита на германския канцлер Олаф Шолц в Украйна. В медиите се появиха съобщения, че Шолц планира по-късно този месец да посети Киев заедно с френския президент Еманюел Макрон и италианския премиер Марио Драги.

“Руският президент Владимир Путин има претенции към всички територии, принадлежали в миналото на страната му. Интересът му не се изчерпва с Киев, нито с полската граница. Той ще стигне толкова далеч, колкото му позволим. Войната ще почука и на вратата на германците“, предупреди кметът на Киев.

seo-blog7

Позицията на някои български политици спрямо Украйна е “И вълкът сит, и агнето цяло”. Те искат да помагат на Украйна, но същевременно д…

„Нуждаем се от силната подкрепа на тримата лидери на най-важните страни, от налагане на санкции и доставка на оръжия“, каза Кличко пред германския вестник „Билд“ и отново призова за още боеприпаси и модерни оръжия. Киев многократно е искал помощ от Германия, но Берлин се бави с отговора си.

Кличко каза, че от разговори с военни научава, че обещаните оръжия пристигат, но не и в очакваните от украинците количества. „Това означава, че ние губим част от територията си, губим животи“, заяви Кличко.

Според него визитата в Украйна на тримата лидери ще даде повече яснота за ситуацията в страната. „Мисля, че бихте могли да разберете ситуацията по-добре, ако видите с очите си градове като Буча. Вярно, че не е като през март, когато руските войски тъкмо се изтеглиха от градовете. Но когато тримата държавни ръководители видят положението със собствените си очи и разговарят с хората, те ще усетят колко е важно да ни подкрепят. С всичко – с оръжия, с пари, с хуманитарна помощ“, каза той, цитиран от БТА.

Вижте още:  На третия път позволиха на Порошенко да напусне Украйна

В същото време, макар да се вижда, че руските сили се фокусират върху Южна и Източна Украйна, кметът на украинската столица предупреди, че тя изобщо не е в безопасност. „Киев беше и си остава мишена“, посочи той.

гръцки преводач Добрич

Статуя, която някога е олицетворявала приятелството между Украйна и Русия, е била свалена в Киев.
Кметът на Киев Виталий Кличко нареди…

Всичко за войната в Украйна четете ТУК.

Източник: