агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Краят на Binance дали ще повлече и криптото надолу

Може ли краят на Binance да е краят на криптовалутите?

Репресиите срещу криптовалутите се засилват, като пример за това са неотдавнашните съдебни дела, в които са замесени видни фигури като основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд, и предстоящата голяма санкция, с която се сблъсква Binance, основна крипто борса, за разрешаване на криминално разследване от страна на американските власти.

seo-blog7

Докладите сочат, че главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, се оттегля от поста си и признава вината си в нарушаване на американските закони за борба с прането на пари. Също така ще заплати 50 милиона долара глоба и Binance ще заплати 4,3 милиарда долара глоба.

Прочети още: Шефът на Binance подава оставка, крипто борсата ще плати 4 милиарда долара глоби

Крипто пазарите се възстановиха след срива от предходната година, но са далеч от пика си отпреди две години. Също така за момента те изглеждат стабилни като загубите не са големи.

И все пак признаците за значително ново търсене намаляват, което се усложнява от предизвикателствата, пред които са изправени борси като Binance и Coinbase, което поставя под съмнение бъдещето на сектора.

Генезисът на Биткойн, разглеждан като форма на партизанска война срещу западната финансова система, се появи в условията на финансовата криза от 2008 г. Създателят на Биткойн се възползва от обществения гняв към банките, използвайки хитра тактика, за да експлоатират паричната политика и да разкрият присъщите ѝ недостатъци. Създавайки актив с фиксирано предлагане, стойността на Биткойн се покачи от скромното си начало до над колосалните $69,000.

Възходът на криптовалутите съвпадна с десетилетие на парична експанзия, но тъй като сега централните банки се стремят да ограничат инфлацията чрез намаляване на паричното предлагане, спекулативните активи губят привлекателност. Вследствие на това борсите, разчитащи на тези активи, като Binance и Coinbase, са изправени пред обезценяване.

Вижте още:  Google пусна на пазара Gemini 1.5

Прочети още: Дигитална демокрация или ИТ анархия?

гръцки преводач Добрич

Макар че Binance може да издържи поради неотдавнашните финансови ходове, цялостната траектория на крипто борсите изглежда низходяща.

Може ли евентуално закриване на Binance да означава край за криптовалутите?

Затварянето на голяма платформа като Binance няма да означава край на криптовалутите като цяло.

Криптовалутата е децентрализирана концепция и макар Binance да е значителен играч, крипто пазарът е обширен с множество борси, проекти и технологии. Евентуалното затваряне може да предизвика краткосрочни смущения и колебания поради своята значимост, но устойчивостта и децентрализираният характер на криптовалутите намекват, че индустрията вероятно ще се адаптира.

Регулацията и промените в основните платформи могат да повлияят на пазара, но основите на криптовалутите – блокчейн технологията, децентрализираните финанси и иновативните случаи на използване – се простират далеч отвъд всяка отделна структура.

Други борси и децентрализирани платформи вероятно ще запълнят празнината, оставена от Binance. Крипто пространството показа устойчивост и продължава да се развива въпреки предизвикателствата.
Източник