агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кюрди от Ирак убиха дете от Кърджали в Дания

17-годишен тийнейджър от Кърджали е бил прострелян при стрелба в Копенхаген вчера. Раненото момче било откарано в клиника в датската столица, като полицията информирала родителите му за случилото се.

seo-blog7

Снощи той е починал в болничното заведение. При стрелбата са били ранени трима души, като причините все още не са ясни.

Причините

Кюрди от Ирак, които са шведски граждани, са убийците на 17-годишния Тунджай Е. от Кърджали, който чиракувал в бръснарница в Копенхаген. Това е работната версия на разследващите в датската столица.  Собственикът на бръснарския салон от кюрдски произход е наел на работа гурбетчията от България. Той е тежко ранен. Лека рана на ръката е 15-годишен ученик, който дошъл да се подстригва в салона.

Двама кюрди дошли да убият собственика на бръснарския салон, в който работеше Тунджай. Вместо да се скрие, той застанал между убийците и „патрона си“. Вероятно мислел, че срещу него няма да стрелят и ще даде шанс на “патрона” си да избяга. Бил прострелян във врата“, разказаха пред 24rodopi.com близкия на убития тийнейджър.

Датски прокурори поискаха глоба от 54 млн. евро срещу компания, обвинена в нарушаване на ембаргото на ЕС за горива срещу Сирия, както и…

гръцки преводач Добрич

Информацията от полицията в Копенхаген е оскъдна. Трима са били простреляните вчера, състоянието на собственика на бръснарският салон е критично. Разследващите проверяват връзка с убийство в друга част на датската столица – Норебро, предния ден, за което са задържани двама шведски граждани.

Късно вчера убийците на Тунджай също били задържани, гласи неофициалната информация.

„Тунджай научи занаята от приятеля си Ахмед в Кърджали и реши да отиде да печели пари в Копенхаген, където преди работеше баща му Ердинч“, поясняват близките.

Вижте още:  Сигнали за бомба в 97 училища в Белград

 Само преди седмица Тунджай казал на майка си, че не е доволен от заплащането и смята да се върне в България, но продължил да работи в бръснарницата в Родовре, Копенхаген.

Източник: