агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Лекар: Трябва да се научим да живеем с COVID, той е тук

“Трябва да се научим да живеем с COVID, защото той е тук”, заяви пред БНР д-р Мирослав Спасов, педиатър и личен лекар.

seo-blog7

“Аз ще продължа да изисквам в кабинета ми да се влиза с правилно поставена маска, защото си циркулират всички останали респираторни вируси, не само COVID. Това е една предпазна мярка от заразяване както на здравния персонал, който ви преглежда, така и на вас самите. От друга страна не можем да задължим хората, така че честно казано с този пожелателен характер очакваме да има и конфликтни ситуации в кабинетите, тъй като голата истина е, че въпреки извънредната противоепидемична ситуация и наложените мерки, те не се спазваха у нас”, каза лекарят.

Още по темата

31 мар 2022 23:54

37

“До миналата седмица в моята практика имаше тенденция за намаляване, но от понеделник към днешна дата имам около 60 ново диагностицирани пациенти, което никак не е малко”, добави още д-р Спасов.

Във връзка с предложените промени относно работата на личните лекари д-р Спасов коментира: “Ние не сме обидени. Ние не се притесняваме за нашето бъдеще, защото за всеки един лекар винаги ще има работа. Проблемът е, че здравна реформа се провежда от 1998 година, не е от сега. Това, което ни обижда, е, че хора, които предлагат идеи, би следвало да познават как работи системата, би следвало да говорят с правилните термини, а не да хвърлят просто едни идеи в бъдещето”.

гръцки преводач Добрич

“По време на криза реформата с личните лекари по-скоро е рискова, защото едно такова действие ангажира не малка част от представителите на медицинското съсловие, а именно общопрактикуващите лекари, които са свързани с всички български граждани”, каза от своя страна здравният икономист Аркади Шарков.

Вижте още:  Вижте къде можете да се ваксинирате срещу COVID-19 през уикенда

“Всякакъв тип подобни действия първо следва да се обсъдят с гилдията и после чак на база на тези преговори да се премине към действие, което е в аванс. Може да наблюдаваме и представителя на общопрактикуващите лекари до какъв ефект ще доведе, защото това не е един глас, сигурен съм, че подобен тип гласове на опозиция срещу подобен тип решения ще се чуят и трябва да бъде направено едно общо и по-голямо проучване сред мнението на общопрактикуващите лекари”, каза Шарков.
 

Източник: