агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Макрон и Шолц: Заедно трябва да направим Европа по-силна

Германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон подчертаха в навечерието на 60-годишнината от сключването на френско-германския договор волята си да направят Европа по-силна, предаде ДПА.

seo-blog7

На фона на войната в Украйна двамата очертаха ключовите моменти от вижданията си за изграждането на суверенна Европа, в която хората да могат да живеят в мир, благоденствие и свобода. Те направиха това в съвместна статия в германския “Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

“За да имаме силна Европа утре, трябва да инвестираме повече в нашите въоръжени сили и в основите на нашата европейска отбранителна промишленост”, написаха канцлерът и президентът. Това по тяхно мнение ще повиши отбранителните способности и ще превърне Европа в силен партньор, включително и на САЩ.

НАП проверява фирмата собственик на Nexo

“Обявяваме се категорично за амбициозна стратегия за поощряване на конкурентноспособността на европейската индустрия и за европейска среда, която насърчава конкуренцията и иновациите”, посочиха Шолц и Макрон, без изрично да споменават опасенията, че Европа ще бъде поставена в неизгодно положение от новия американски Закон за намаляване на инфлацията.

Източник

Вижте още:  Путин със съболезнователно писмо за Шиндзо Абе, световните лидери скърбят