агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Мексико глобява Google

Съдът в Мексико сити постанови Гугъл да изплати 234,25 млн. долара на мексикански адвокат, претендиращ, че американският гигант е позволил разпространението на блог, който го обвинява в пране на пари, съобщи БГНЕС. 

seo-blog7

Гугъл ще обжалва решението. “Съжаляваме за присъдата”, заяви Гугъл в кратко изявление, получено от АФП, потвърждавайки глобата от пет милиарда песос (234,25 милиона евро).

Русия прекара месеци или в прогонване на американски технологични фирми, или в наблюдение как същите си тръгват по собствено желание за…

Гугъл счита решението за “произволно, прекомерно и необосновано” и допълни, че ще се защитава до последна инстанция.

Ищецът е мексиканският адвокат Улрих Рихтер Моралес, който обвинява софтуерната компания, че е позволила разпространението на блог, който го замесва в предполагаеми престъпления, свързани с пране на пари, търговия с влияние и фалшифициране на документи.

“Нямам думи. Благодаря ви”, заяви Рихтер Моралес в Twitter. Той е автор на няколко книги за гражданството, една от които е озаглавена “Цифровият гражданин. Фалшиви новини и пост-истина в ерата на интернет”.

гръцки преводач Добрич

Рихтер Моралес заяви, че през 2015 г. е поискал от Гугъл да премахне анонимния блог. След това е подал жалба за “морални щети” и е спечелил в по-нисша съдебна инстанция.

Руският клон на Google е започнал процедура по обявяване в несъстоятелност заради невъзможността да плати глоба от 100 млн. долара за п…

Делото може да стигне чак до Върховния съд.

Решението на мексиканския съд от 13 юни “подкопава свободата на изразяване и други основни принципи”, се казва в изявление на Гугъл.

Гугъл вече се е сблъсквала с редица подобни жалби в други държави.

Вижте още:  Кличко: След въздушни удари са разрушени къщи и търговски център в Киев

В началото на юни австралийски федерален съд нареди на компанията да плати повече от 466 000 евро (487 700 долара) на австралийски политик, който смята, че е бил оклеветен във видеоклипове на комик, поместени в YouTube.

Най-богатият човек в света Илон Мъск се закани да намали разходите на новата си покупка Twitter, като започне от заплатите на мениджъри…

Още: Руски съд забрани Facebook и Instagram заради екстремизъм

Източник: