агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Меркел призова към национални усилия срещу четвъртата вълна от COVID-19

В събота канцлерът Ангела Меркел призова за “национално усилие” за пресичане на четвъртата вълна от коронавирус, която обхваща Германия, и отново призова хората да се ваксинират. Най-многолюдната страна в ЕС официално регистрира 50 196 нови случая за 24 часа до четвъртък – за първи път броят им надхвърля 50 000.

В събота от Института “Роберт Кох” съобщиха за още 45 081 случая с 228 смъртни случая за предходните 24 часа.

seo-blog7

“Много съм загрижена от ситуацията”, заяви Меркел в седмичния подкаст. “Предстоят ни трудни седмици. Нуждаем се от национални усилия… за да прекъснем трудната есенна и зимна вълна на пандемията.

Ако проявим солидарност, ако помислим за това да се предпазим и да се погрижим за другите, можем да спестим много на страната ни тази зима”, каза тя. Инфекциите и смъртните случаи се покачват рязко от средата на октомври насам в епидемия, за която се обвинява сравнително ниският процент на ваксиниране в Германия – малко над 67%, пише БГНЕС.

Пореден спад в броя на новите случаи на COVID-19 у нас

Меркел каза на тези, които отказват да се инжектират, “да се замислят” върху позицията си и да се съгласят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. Тя подкрепи и третата доза, като заяви, че това е “реален шанс да се прекъсне тази голяма вълна”.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел предупреди германските граждани да не бъдат „безразсъдни“, тъй като увеличаващите се пр…

гръцки преводач Добрич

Вероятният следващ канцлер на страната Олаф Шолц тази седмица поиска нови ограничения за борба с рекордния ръст на инфекциите. Мерките, предложени от партиите от бъдещата коалиция, включват ограничаване на достъпа до определени обекти само за тези, които са ваксинирани или са се възстановили от болестта.

Вижте още:  Нова COVID вълна в Китай: Тежък локдаун и масово тестване в Шанхай

Те искат също така да се затегнат изискванията за тестване на работните места и да се въведат отново безплатни бързи антигенни тестове – мярка, която беше въведена през лятото, но беше изоставена в средата на октомври. Предложенията ще бъдат разгледани от Бундестага тази седмица и се очаква да влязат в сила в края на месеца.

Коронавирусът по света: Германия с най-голям брой заразени

Меркел заяви, че е “спешно” федералното правителство и регионите да възприемат “единен подход” и да договорят праг за това кога трябва да се налагат нови мерки. Болниците в някои региони вече са претоварени, особено в източните, и започнаха да прехвърлят пациенти в по-малко засегнати региони. Няколко от най-засегнатите провинции, включително Саксония, Бавария и Берлин, въведоха нови ограничения за неваксинирани хора на повечето закрити обществени места.

Източник: