агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Москва предупреди руснаците да се въздържат от пътувания до Естония

„Във връзка с открито враждебното отношение на Естония към Русия и нейните граждани, руското външно министерство препоръчва на гражданите на Руската федерация да се въздържат от пътуване до Република Естония“, се казва в него.

seo-blog7

Естонският парламент (ЕП) прие декларация в защита на гражданските свободи в Русия, призовавайки Европейския съюз (ЕС) да разработи пол…

Оттам уточняват още, че данъчно-митническото управление на Естония обяви въвеждането на забрана за износ на редица стоки за Русия, считано от 10 юли. Забраната важи и за физически лица.

Забранени за износ са някои видове храна, мебели, чанти, обувки, електроника и др., чиято стойност надвишава 750 евро. Не се разрешава също да се изнасят от Естония и самите парични банкноти.

Естонските власти предвиждат глоба за нарушаване на забраната, а също и лишаване от свобода до три години за един гражданин и до пет години за група лица. Според руски дипломати по този начин Естония нанася удар по обикновените граждани на Руската федерация.

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  The Times: Швеция и Финландия на път да влязат в НАТО през лятото