агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

На 16 август: “Булгаргаз” ще проведе търг за покупка на втечнен газ

„Булгаргаз“ ЕАД организира провеждането на търг за покупка на количества втечнен природен газ.

seo-blog7

Търгът ще се проведе на 16 август 2022 г. като крайният срок за предоставяне на оферта е 12:00 часа, местно време, България, на 16.08.2022г., посочват от дружеството.

Условията на търга за покупко-продажба на втечнен природен газ са публикувани на сайта на “Булгаргаз”.

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Делян Добрев показа фактури, които доказват, че България е купувала газ от “Газпром” чрез посредници.

Още по темата

10 авг 2022 13:40

210

гръцки преводач Добрич

10 авг 2022 11:37

203

“МЕТ” е посредник по газа, който купува газ от “Газпром”, плаща си в рубли и продава този газ на България с 30% по-скъпо. “МЕТ” е фирмата, от която идва сегашният директор на “Булгаргаз”. Именно този посредник “МЕТ” си назначи шеф на “Булгаргаз” по време на правителство на нулево-толерантните към корупцията”, каза Добрев по време на брифинг на ГЕРБ.

“Много се говори за танкерите. Знаете ли какво стана с тях? Двата танкера ги продадоха в Гърция и Турция и купиха газ от посредниците. В България няма фактура от американски доставчик на газ. Какво означава това? Като нямаш фактура от MLG означава, че не си купил от това MLG. Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ”, повтори на няколко пъти Делян Добрев.

Темата за газовата криза беше поле на сблъсък днес между Лена Бориславова и Десислава Атанасова във Facebook. “Острието” на ГЕРБ иронизира как имало газ “още от Джулай морнинг”: “Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена. Изобщо…40 дни по-доброто бъдеще е реалност”.

Вижте още:  Румъния одобри таван на цените на тока и газа за 1 година

Бориславова също използва социалните мрежи, за да отговори: “По комплексите на тема газ ще ги познаете”.

Според нея седемте танкера втечнен газ, договорени от кабинета Петков, са им трън в очите. “Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.”, написа тя.
 

Източник: