агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Намаляват отоплението в сградата на чешкия парламент

Като част от мерките за пестене на енергия, отоплението в сградата на чешкия парламент ще бъде с 2 часа по-кратко от досегашното – от 7 до 17 ч. Температурата пък ще бъде намалена от 23 на 20 градуса по Целзий и на 15 градуса по Целзий в коридорите, съобщи министър-председателят Петр Фиала пред журналисти.

“Поради настоящата трудна ситуация в областта на енергетиката правителството призова хората и предприятията да пестят топлина. Ясно е, че самите власти трябва да дадат пример в тези мерки. Трябва да пестим средства както за отопление, така и за осветление. Вдругиден ще ви кажем какви мерки ще бъдат предприети в правителствените сгради. Но днес вече мога да ви кажа какво прави ръководството на парламента в това отношение. По-специално, отоплителната система в стаите ще работи с два часа по-малко – от 7 до 17 ч., а температурата ще бъде намалена от 23 на 20 градуса, като температурата в коридорите ще бъде намалена до 15 градуса”, каза Фиала, цитиран от БГНЕС.

seo-blog7

Коалиционното правителство в Чехия оцеля при парламентарен вот на недоверие. До него се стигна заради реакцията на кабинета спрямо енер…

Премиерът се пошегува, че понижаването на температурата в сградата на парламента може да охлади страстите на най-пламенните оратори, които понякога удължават заседанията до късно през нощта.

В същото време Фиала припомни взетото преди няколко дни решение на Министерския съвет да наложи таван на цените на газа и електроенергията за домакинствата, индивидуалните предприемачи и някои институции, като например училищата, както и отпускането на значителни средства за подпомагане на големи фирми и компании. Това решение вече е одобрено от двете камари на парламента и се очаква президентът на републиката Милош Земан да подпише постановлението през следващите дни.

Вижте още:  Истории от фронта: Руски войник изгуби лицето си в Украйна, но спаси другарите си от смърт (ВИДЕО)

Още от ЕВРОПА:

гръцки преводач Добрич

Столтенберг: Фиктивните референдуми са по-нататъшна ескалация във войната на Путин

Украйна иска от ООН нов Нюрнбергски процес: Кой подкрепя идеята и кой не?

Киев: След референдумите шанс за дипломация няма да има

Словения предоставя на Украйна танкове в замяна на немски военни камиони

Лукашенко: Няма да допусна да ударят в гръб Русия

Русия затегна наказанията за военните за дезертьорство и предаване в плен

Кремъл бърза: ЛНР и ДНР назоваха датата на “референдума” за присъединяване към Руската федерация

Кипър спаси близо 500 мигранти, заседнали в морето

Въоръжен нахлу в банка в Грузия, взе 12 заложници (ВИДЕО)

Съдът на ЕС: Германският закон за събиране на данни нарушава законодателството на общността

Източник: