агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Нов играч в космическия бизнес: Sony


Лазерните комуникации между спътниците преодоляват слабостите на радиочестотните връзки – нов бизнес за Sony (снимка: CC0 Public Domain)

Sony обяви, че е сформирала нова компания, която да проектира, изгражда и доставя устройства, позволяващи на малки сателити в орбита да комуникират помежду си чрез лазерни лъчи. С това брандът се гмурва в бързоразвиващия се космически бизнес.

Sony Space Communications Corp ще има за цел да се възползва от лазерната технология, за да избегне затрудненията, характерни за радиочестотите. Устройствата ще служат за комуникация както между сателити в космоса, така и между сателити и съответните им наземни станции.

Компанията не каза кога очаква да е готова с първото търговско устройство, което да работи в космоса, дали има съществуващи клиенти или колко пари е инвестирала в технологията до момента.

В момента в ниската земна орбита има около 12 000 спътника в орбита – брой, който се очаква да нараства с бързи темпове бързо през следващите години. Това се случва благодарение на намаляващите разходи за компаниите, изстрелващи спътници в космоса, както и благодарение на амбициите на фирми като Amazon и SpaceX, изграждащи обширни мрежи от спътници в ниска земна орбита за пренасяне на интернет по целия свят.

„Количеството данни, използвани в орбита, също се увеличава от година на година, но количеството на наличните радиовълни е ограничено“, каза в изявление президентът на новата компания Киохей Ивамото.

гръцки преводач Добрич

Sony каза, че един от първите й успешни тестове се е състоял през 2020 г., когато е прехвърлил изображения с висока разделителна способност чрез лазер от Международната космическа станция до наземна станция в Япония.

Вижте още:  Съвети за избор на добър хостинг

Източник: