агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Нови бомбени заплахи в десетки сръбски училища

В 134 училища в Сърбия бяха получени съобщения за бомбени заплахи. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на образованието, науката и технологичното развитие, предаде БГНЕС.

“Съобщения бяха получени на електронните адреси на 134 училища в Нови Сад, Пирот, Ниш, Бабушница, Власотинац, Лебане и Куршумлия. За да се гарантира безопасността на учениците, Министерството на вътрешните работи е уведомено за заплахата и на място са изпратени полицейски екипи. До приключването на проверката на помещенията учебният процес ще се провежда онлайн”, се казва в доклада.

seo-blog7

Бомбена заплаха в района на Конгреса на САЩ доведе до евакуация на района и масово полицейско присъствие. Властите съобщиха, че са прег…

Припомняме, че по-рано беше съобщено за бомбени заплахи в 97 общообразователни и няколко средни училища, както и на летище “Константин Велики” в град Ниш. След подробна проверка, извършена от екипите за борба със саботажите на Министерството на вътрешните работи, е установено, че съобщенията за бомби са фалшиви.

Телефонните терористи придружават съобщенията си за взривове със заплахи и обиди, като искат Сърбия да наложи санкции срещу Русия, както и да спре въздушните пътувания между страните, съобщи по този повод министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин.

На летището в Белград също многократно са получавани фалшиви съобщения за бомба на борда на полети на Air Serbia по маршрутите Белград-Москва и Белград-Санкт Петербург. Самолетите бяха върнати в точката на излитане за проверка. Според сръбския президент Александър Вучич съобщенията са изпратени от Украйна и Полша.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  Разследване: Къде Русия изнася откраднатото украинско зърно