агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

OLED монитори на 240Hz с премиера на CES 2023


LG ще покаже в Лас Вегас нови OLED монитори за игри с честота на опресняване 240Hz
(снимка: LG Display)

Монитори за игри с OLED панели и честота на опресняване 240Hz ще демонстрират участници на световното изложение за потребителска електроника CES 2023, което се провежда по традиция в началото на януари в Лас Вегас. Няколко компании, сред които LG, Asus и Corsair, планират да покажат такива монитори.

По-конкретно, Corsair ще демонстрира монитора за игри Xeneon Flex с 45-инчов OLED екран с регулируема извивка и цена от $1999. Мониторът може да се превключва между напълно плосък и извит до 800R, което го прави идеален както за игри, така и за работа.

Разделителната способност на екрана е 3440х1440 пиксела, честотата на опресняване е до 240 Hz, а времето за реакция е 0,03 ms (GtG). Налична е и поддръжка на технологиите NVIDIA G-Sync и AMD FreeSync Premium.

Мониторът използва OLED панел от LG Display. Корейската компания ще покаже на CES 2023 своите 45-инчови ултрашироки OLED монитори и 27-инчови UltraGear OLED, оптимизирани за игри и достъпни за предварителна поръчка на цени от $1699 и $999.

гръцки преводач Добрич

И двата монитора поддържат резолюция 1440p, имат честота на опресняване до 240Hz и време за реакция от 0,03ms (GtG). LG Display обяви, че нейните OLED панели ще се използват в премиум монитори от други марки като Corsair и Asus.

Тайванската Asus ще покаже 27-инчов OLED монитор за игри ROG Swift PG27AQDM. Според публикувания по-рано тийзър, моделът има резолюция 2560×1440 пиксела и честота на опресняване до 240 Hz.

Вижте още:  GM иска да детронира Tesla при батериите и фотоволтаиците

Очаква се и компанията Dough да демонстрира на CES представения по-рано геймърски монитор Spectrum ES07E2D, базиран на OLED панел на LG Display с гланцово покритие, въпреки че това все още не е обявено.

The Verge обаче отбелязва, че и двата дисплея LG UltraGear OLED имат средно ниво на яркост от 200 cd/m2, докато моделът Corsair Xeneon Flex е с още по-нисък показател – 150 cd/m2, което няма да задоволи всеки геймър. Освен това някои геймъри няма да харесат липсата на поддръжка на 4K резолюция.

Източник: