агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

От ГЕРБ поискаха министерски оставки заради трагедията на “Струма”

ГЕРБ настоя за прозрачно разследване на инцидента на АМ”Струма” и президентът да поиска министерски оставки. Това обявиха на пресконференция от името на партията Десислава Атанасова и Александър Иванов.

seo-blog7

Още по темата

23 ное 2021 11:40

116

От формацията смятат, че трябва да бъде обявен ден на траур в България и Република Северна Македония.

Атанасова и Иванов изразиха съболезнование към всички близки на загиналите и надежда за бързо възстановяване на оцелелите. Съболезнования отправиха и към близките на жертвите на пожара в старческия дом в село Рояк и на семействата на починалите от COVID 19 за последното денонощие у нас.

Атанасова смята, че президентът Румен Радев трябва да поиска оставките на отговорните за това служебни министри – на транспорта, на регионалното развитие и на вътрешните работи, предаде БТА.

гръцки преводач Добрич

В този ужасен ден считаме,че всички опити за политически инсинуации и внушения, че причината за инцидента на АМ “Струма” е в пътното трасе и настилка, посочени от кмета на Перник и служебни министри, са дълбоко грешни, заяви тя. Атанасова апелира към всички политици да разберат, че изборите са приключили и внушенията няма да върнат погубените човешки животи.

Трябва да се гарантира прозрачно разследване, да се носи отговорност, време е за смирение, категорична е Атанасова.

Александър Иванов припомни факти,според които въпросният участък от АМ “Струма” е проектиран и строен между 2002 и 2004 г., според тогавашните изисквания, а министър на регионалното развитие е бил Асен Гагаузов от БСП. Нормите бяха осъвременени преди две години т.е. участъкът е проектиран и строен по съветски тип, сега магистралата не би се построила по такъв начин, посочи Иванов.

Вижте още:  Жега в събота, температурите ще са между 32° и 37°

Вместо да се занимават с изборите на Радев, сегашното ръководство на министерството и агенциите да бяха приготвили пътищата за зимния сезон – мантинелите на “Тракия”, “Хемус” и “Струма” са в лошо състояние, пет месеца паркингите на “Струма” са затворени заради невъзможност да бъдат почистени, обясни представителят на ГЕРБ. Той попита регионалния служебен министър Виолета Комитова защо не са изпълнени предписания на предишното ръководство на АПИ, свързани с маркировката.

Източник: