агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

От здравното министерство за незнаещите: Не пийте неща като белина, вредно е за здравето

Приемът на дезинфектант с хлорен диоксид с лечебна цел крие сериозен риск от увреждане на човешкото здраве. Това предупреждават от Министерството на здравеопазването. Оттам да сезирали органите на МВР след получена информация, че подобен дезинфектант се употребява като лечение на различни заболявания, в това число и COVID-19. 

seo-blog7

Повод за предупреждението стана информацията, че хиляди българи вярват, че хлорният диоксид, разпространяван онлайн като Це Де Ес или Ем Ем Ес е чудна тайна за здраве. 

Дезинфектанти с метанол и ултравиолетови лъчи са само част от опасните продукти, които са изтеглени от европейския пазар през 2020 г. Т…

Дезинфектантите обхващат различни класове продукти за специфична употреба,  напр. за дезинфекция на ръце, на повърхности, на питейна вода, на вода в плувни басейни и т.н. Дезинфектантите не са лекарствени продукти, не са предназначени за лечение и не лекуват и не се използват за вътрешна употреба, категорични са от министерството.

Здравните експерти уточняват, че всички биоциди подлежат на разрешителен режим и се пускат на пазара, когато за тях има издадено разрешение по ред, определен в националното и европейско законодателство в тази област. Преди да се пуснат на пазара подлежат на задължителна токсикологична и екотоксикологична оценка. Разрешенията се издават за конкретна област на приложение, за която предварително е извършена оценка на риска.

Задължително условие, с цел защита на човешкото здраве, е придружаващата всеки биоцид информация (етикет, брошури, листовки, рекламни материали и др., в т.ч. придружаващата информация към биоцидите, предлагани за продажба от разстояние) и описанието за употребата му да съответстват на условията в издаденото разрешение. Противното е предпоставка за сериозно увреждане на човешкото здраве поради неправилна употреба.

гръцки преводач Добрич

Информация за разрешените области на приложение за всеки биоцид е публикувана в регистъра на разрешените биоцидни продукти на сайта на Министерство на здравеопазването, на следния електронен адрес – ТУК!

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Заработи онлайн система за регистрация на доброволци в помощ в борбата с COVID-19

Бюджетът за дентална помощ да се увеличи с близо 22 млн. лв., искат стоматолози

Гърция отменя теста за COVID-19 за ваксинирани и преболедували при влизане в страната

Двама от десет влезли в болница заради КОВИД-19 не излизат живи

Четвърти национален конгрес на Българското дружество по дерматологична хирургия

Недостиг на лекарства за онкоболни в 4 града

Проф. Александрова: Няма безобиден вирус

Най-засегнатите от ковид общини в София-област – Антон, Челопеч, Пирдоп и Златица

Ще има ли клинична пътека за лечение на дълъг COVID у нас?

Спад в броя на новите случаи на COVID-19, намалява и процентът на положителните проби

Източник