агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Отново сблъсъци в джамия Ал-Акса в Йерусалим, 12 ранени

Нови сблъсъци между палестинци и израелска полиция в комплекса на джамията Ал-Акса в Йерусалим раниха 12 души в петък, съобщи Палестинският Червен полумесец след седмици на насилие, предава АФП. Израелската полиция каза, че сили са влезли в комплекса, след като “бунтовниците” хвърляли камъни и фойерверки, включително към Западната стена, свещеното еврейско място под Ал-Акса. В изявлението се казва, че служителите са използвали „средства за разпръскване на безредици“, за да овладеят безредиците. Свидетели и репортери на AFP посочиха, че полицията е използвала сълзотворен газ и гумени куршуми. Червеният полумесец уточни, че повечето от ранените са получили „наранявания на горната част на тялото“. Според свидетели и репортери на AFP, сблъсъците са отслабнали след сутрешната молитва. Но напрежението остава високо в сърцето на стария, ограден град на Йерусалим, част от анексирания от Израел източен Йерусалим.

През последните две седмици над 250 палестинци бяха ранени при сблъсъци в комплекса Ал-Акса, третото най-свято място в исляма, което е най-святото място за евреите, които го наричат Храмовия хълм. Новите вълнения идват, когато мюсюлманите отбелязват последния петък в свещения месец Рамадан, който трябва да приключи в началото на следващата седмица.

seo-blog7

При сблъсъци между палестинци и израелските сили за сигурност днес сутринта в комплекса на джамията „Ал-Акса“ в Йерусалим с…

Насилието в анексирания от Израел източен Йерусалим породи опасения от нов въоръжен конфликт, подобен на 11-дневната война миналата година между Израел и въоръжени групировки Хамас, предизвикана от подобни вълнения в Ал-Акса.

Още от АЗИЯ:

Убити и ранени при бомбени експлозии в Афганистан

гръцки преводач Добрич

Какво става, когато влак в Япония закъснее с една минута

Вижте още:  Мъж се вряза с кола в барикада пред Капитолия и откри стрелба (СНИМКИ)

Анкара: Турция е единствената държава, която се среща и с Русия, и с Украйна в разгара на войната

Над 700 души са блокирани след свлачище в Япония

Пекин не иска Трета световна война

Турция ще строи военни бази на 60 км навътре в иракска територия

Саудитските принцове разпродават свое имущество заради финансови проблеми

Турция – кандидат за основен играч в новата енергийна политика на ЕС

Пекин разширява масовото тестване за коронавирус

Азербайджан няма да плаща доставките на руския газ в рубли

Източник: