агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Песков: Мирният план за Украйна е възможен само при едно условие

Мирният план за Украйна е възможен само ако Киев изпълни всички изисквания на руската страна. Това заяви днес, 23 юни, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от “Известия”.

Журналисти попитаха Песков дали е имал възможност да прочете статия в американското издание The National Interest, в която е публикуван план за мирно уреждане на конфликта в Украйна. Той отговори отрицателно, но същевременно добави, че мирен план е възможен, след като Украйна изпълни всички изисквания на Руската федерация.

seo-blog7

Решението на Литва да въведе ограничения върху транзита на стоки, пристигащи от Русия към Калининградска област, е пример за ясно израз…

Песков добави и че на украинската страна са добре известни тези изисквания.

По-рано, на 19 юни, експертът Дейвид Пайн изрази мнение в списание National Interest, че Киев трябва да направи компромис, признавайки Крим за руски и обявявайки неутрален статут на Украйна. Според Пайн Украйна трябва да се откаже от членство в НАТО и разполагане на негови войски и бази на нейна територия. Освен това експертът смята, че въоръжените сили на Украйна трябва да бъдат намалени до 150 хиляди души и 100 хиляди резервисти. Друго условие в неговия план е провеждане на референдум до септември 2022 г. в Донбас, включително самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики, за това дали техните граждани желаят да станат независими или да се върнат под контрола на Украйна. Този референдум да бъде проведе от съответните правителства на Луганска и Донецка области под набюлдението на ООН. В случай, че мнозинството граждани гласуват да останат част от Украйна, Донбас да бъде окончателно демилитаризиран с изтеглянето на всички руски и украински войски, а конституцията на Украйна да бъде изменена, за да се гарантират правата на рускоезичните малцинства. Ако обаче Донбас гласува за независимост, всички украински войски да бъдат изтеглени. Руските войски могат да останат само ако бъдат поканени за това от правителствата на Луганска и Донецка републики, гласи още този план.

Вижте още:  Руският патриарх: Православната църква никога няма да признае еднополовите бракове

Още от ЕВРОПА:

гръцки преводач Добрич

Европол разследва нелегален трафик на украински бежанци в 14 страни

Повече от 150 културни обекта са повредени или унищожени в Украйна

ЕП: Украйна и Молдова незабавно да получат статут на кандидати за членство в ЕС

Великобритания обяви нови санкции срещу Русия

Politico: Краят на макронизма. Макрон ще трябва да слезе сред простосмъртните

Русия с реакция към Петков: Не се е сетил да обвини за оставката си само Батман и Жената котка

Макрон зове партиите за „сътрудничество“ след загубата на парламентарно мнозинство

Вархеи: ЕС приема сериозно всички български опасения, София да включи РСМ в дневния ред

Върнали ли са си украинските сили 4 улици в Херсон: Военното министерство на Украйна с коментар

Борис Джонсън цитира разузнаването: Русия ще забави инерцията си във войната заради липса на ресурси

Източник: