агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Пламен Димитров: Това е най-щедрият бюджет напоследък

“Това със сигурност е най-щедрият бюджет, който имаме през последните години от гледна точка на общите разходи, но по никакъв начин не мога да твърдя, че не е разумен”, посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров за предаването “Денят ON AIR”.

seo-blog7

“Зимната прогноза на ЕК намали малко очакваните и от ЕС ръстове на брутния вътрешен продукт у нас, но зависи много от вътрешните фактори. Ще има възможност разходите не само да бъдат изпълнени, но и да бъдат преизпълнени”, заяви събеседникът.  

Неговото мнение е, че ще се задържим с двуцифрена инфлация може би до края на второто тримесечие.

“Тази година ще имаме три бюджета. Такава година никога не е имало. В момента се намираме в удължения Бюджет 2021. Всяко тримесечие ще има промяна на бюджета, но това дава възможност за промяна на параметри”, коментира Пламен Димитров.   

По думите му минималната заплата от 750 лева е възможна.

“Единственият механизъм, който може да подпомогне хората, е компенсиране на инфлацията, тоест ръст на доходите и пенсиите. Бюджетът през юли ще трябва да предвиди повече разходи и да ги преструктурира”, смята Пламен Димитров.

По думите му не беше нужно да се въвежда мораториум, просто трябваше да се промени решението на КЕВР и в енергийния микс да бъде вкарана максимално енергия от АЕЦ “Козлодуй”. Това все още е възможно”, каза гостът в студиото пред Bulgaria ON AIR.

гръцки преводач Добрич

 

Източник:

Вижте още:  Deutsche Bank закрива близо половината от клоновете на Postbank