агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Платиха компенсациите за тока на фирмите за февруари

Платиха компенсациите за тока на фирмите за февруари

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Фондът „Сигурност на електроенергийната система“ разплати всички заявления за компенсации, които са постъпили до 21 март 2022 г. Става въпрос за компенсиране на небитовите клиенти за електроенергия за м. февруари на стойност 88 056 638 лв и на потребителите на природен газ на стойност 5 623 689 лв.

Според одобрената от правителството програма за подпомагане на битовите клиенти, които ползват природен газ, както и клиентите на топлофикационни дружества, които използват природен газ като основно гориво, компенсацията за тях се изчислява като 50% от разликата между цената на обществения доставчик, одобрена от КЕВР за м. февруари 2022 г., и прогнозната цена на природния газ за второ тримесечие на 2022 г., съгласно ценовото решение на КЕВР от 1 юли 2021 г.

Компенсация получават и всички небитови потребители на електроенергия. Тя се изчислява като 75% от разликата между реалната средномесечна борсова цена на сегмента „ден напред“ на БНЕБ за м. февруари и базовата цена от 185л59 лв/мвтч (средна цена базов товар на пазар „ден напред“ на БНЕБ за м. юли 2021 г.).

От фонда „Сигурност на електроенергийната система“ съобщават, че компенсирането на потребителите ще продължи ежедневно и ритмично според подадените заявки.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  Милен Керемедчиев: Европа е икономически колос на глинени крака