агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Политолог: Оцеляването на БСП зависи от достъпа й във властта

“Продължаваме промяната” и БСП са принудени да се припознават като бъдещи партньори. ПП е с потенциал да проведат отново първи разговори за съставяне на правителство, а БСП е една от малките формации, чието оцеляване на политическия пазар зависи от достъпа до власт и това го видяхме в последните месеци. Ръководството на БСП в последните година-две доказа, че постига все по-слаби резултати по време на избори. Конюнктурата ги въведе във властта, опитаха се да извършат определени действия в „своите” министерства, но това доведе след себе си огромни скандали. Това каза проф. Росен Стоянов, политолог и преподавател по политически комуникации в Нов български университет, в предаването „Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков.

seo-blog7

„Продължаваме промяната” е необходимо да обсъди всички предложения за евентуално коалиране в много спешен порядък. По думите на събеседника предложението на „Демократична България” е продиктувано от прагматизъм, но и от надеждата, че заедно двете формации ще могат да акумулират по-висок резултат на изборите.

Що се отнася до възможността за сформиране на по-широка коалиция, базирана на евроатлантически ценности и принадлежност, проф. Стоянов посочи, че с това послание в дневния ред на обществото умело, инженерно е вкарана тази тема и че не е невъзможно на практика да има коалиране на широка база с ГЕРБ.

“Тогава несъмнено ще имаме стабилно мнозинство в перспектива”, каза гостът.

Не е невъзможно да дойде моментът, в който имаме ясно определените проевропейски коалиционни партньори и такива, които са за отмяна на всякакви санкции и за подновяване на разговорите с „Газпром”.

Президентът показва „здрава ръка” за справяне с кризите чрез служебното правителство. Всички знаехме и сме съгласни с факта, че сме изправени пред не една и две кризи. Силната ръка означава и по-лидерско говорене. По думите на събеседника се наблюдава атака, която продължава – като част от една окопна война, между президентството и социалистическата партия.

Вижте още:  Идва застудяване, новата седмица започва със сняг

Що се отнася до това дали служебното правителство и президентът всяват страх с говоренето си, проф. Стоянов посочи, че служебните министри и министър-председателят са се занимавали с администрация, но че те не са онзи тип политици, които са обръгнали, които са минали през всички обучения за медийно говорене. Много бързото формиране на един екип не дава възможност за обмисляне на онова, което ще се говори, на думите, на фразите и тогава емоцията извежда на преден план определен израз, който може да се тълкува като краен.

гръцки преводач Добрич

Разговорите за това трябва ли България да поднови преговорите с „Газпром” са изцяло политизирани. БСП говори изцяло на ниво политическо идеологизиране. Няма прагматика, нито оценка на войната, нито оценка на факта, че от Москва природният газ се ползва за инструмент. „Продължаваме промяната” оценява всичко случващо се като икономическа сделка и възможност за търсене на най-доброто решение и като че ли не чува бъдещия си основен партньор и оставя вратата отворена.

Според проф. Стоянов съпричастността към Украйна е минала своя пик и влиза в лоното на стандартното боравене с благотворителността, с която са свикнали западните държави. За да свърши войната, са необходими две условия – желание в тези, които я водят, тя да приключи и дипломация. По друг начин никоя война не е свършила.

Целия разговор може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Източник: