агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

ПП не предлагала постове, търси подкрепа по конкретни закони

“Постове и пари не сме предлагали, това не е в нашия инструментариум. “Продължаваме промяната” търси подкрепа за конкретни законодателни решения, ние не искаме да вземаме депутати, които да се присъединяват към нас”. Това каза пред БНР заместник-председателят на Народното събрание от “Продължаваме промяната” Мирослав Иванов. Така той отговори на обвиненията, че “са купили” депутатите от “Има такъв народ”, които напуснаха ПГ на ИТН.

Още по темата

14 юни 2022 10:03

273

Поведението на “Продължаваме промяната” не е фокусирано като крайна цел върху оставането ни във властта на всяка цена, категоричен беше той и добави, че не се страхуват от нови избори.

“Важните закони, които трябва да бъдат приети, са актуализацията на Бюджета, за да бъдат приети антиинфлационните мерки, които са заложени в него, измененията в Закона за енергетиката и внесеният преди седмица законопроект за КПКОНПИ. “Продължаваме промяната” и коалиционните ни партньори от “Демократична България” и БСП търсим начин да намерим мнозинство, за да бъдат приети те”, каза Иванов.

Той съобщи, че утре в пленарна зала ще бъде обсъдена на първо четене актуализацията на бюджета.
“Призоваваме всеки един народен представител да действа по съвест, а не по партийна принадлежност. Да преценява всеки един текст, който бива внасян от управляващата коалиция, дали е от полза на българските граждани. Изброените законопроекти са такива. Такива ще бъдат и измененията в 22 закона, които ще гарантират 22 млрд. лева да влязат в икономиката на страната по Плана за възстановяване и устойчивост”, каза Иванов.
Мирослав Иванов заяви, че от ПП искат да върнат думата почтеност на дневен ред, защото “през последните около 10-15 години тя отсъстваше от политическия живот на страната”.

Вижте още:  Учениците от още 9 общини минават на онлайн обучение

В предаването “12+3” той коментира и темата за Северна Македония и подчерта, че в ПП не са обсъждали внасяне в парламента на точка за сваляне на ветото пред европреговорите на РСМ.

“Не сме обсъждали тази точка да влиза в дневния ред нито за другата седмица, нито до края на месеца. Тази тема не е обсъждана в ПГ на ПП”, призна той.

 

Източник: