агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

ПП vs ИТН за закона за корупцията: Откровени лъжи!

ПП обвини ИТН откровени лъжи, които са изляли относно изготвянето на законопроекта за противодействие на корупцията.

Още по темата

10 юни 2022 13:05

3

10 юни 2022 12:00

91

10 юни 2022 10:22

199

По-рано от партията на Слави Трифонов се противопоставиха на предложенията на ПП и предупредиха, че имат опасения, че новият орган КПКОНПИ може да бъде превърнат в нещо като нова прокуратура със свой главен прокурор.

Представителите на ИТН саботират в трети пореден парламент всички възможни действия за реформа в КПКОНПИ и ефективни действия срещу корупцията, заяви Мирослав Иванов от ПП.

С поведението си, с коментарите си ясно показват, че не желаят борбата с корупцията да е ползотворна и да даде резултат, добави той.  

Милен Матеев от ПП обясни, че политическата сила е внесла само законопроекта без ДБ поради създалата се ситуация и нападките, че такъв законопроект няма.

“От ДБ са участвали в изработването  на законопроекта и те бяха едни от най- дейните, които участваха в експертните съвети и ако са се почувствали пренебрегнати, може да се извиним, но ние искахме ясно да кажем, че повече няма да правим договорки с никого за борбата с корупцията”, обясни той.

“Много се надявам този законопроект да бъде подкрепен от всички почтени депутати в този парламент независимо от коя парламентарна група са”, призна Матеев.

Относно искането на ИТН решенията в новата КПКОНПИ да се взимат с пълно единодушие и всеки член да може да налага вето, би означавало новият орган да не работи.

Източник:

Вижте още:  Динамично време с валежи и гръмотевици, температурите до 21 градуса