агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Проф. Радка Аргирова: Пикът на Омикрон предстои до две седмици

Относно рекордните данни за нови случаи у нас през последните дни, тя обясни, че това са не болни, а новозаразени. Тези хора са заразени, като именно на базата на тази бройка се отчитат и се постановяват мерките, но не са болни хора, които да напълнят болниците или отделенията. Трудно е, но така е съобразено в плана, засега мислим, че действа добре, допълни проф. Аргирова.

seo-blog7

Пандемията върви към приключване, край ще има и той ще бъде още тази година. Това заяви проф. Радка Аргирова, съветник на премиера Кири…

Пикът на Омикрон предстои – според мен ще настане до две седмици, след това ще започне спад, смята вирусологът. Лично аз мисля, че това е последният, в най-лошия случай, предпоследният вариант, с който се срещаме. Той ще продължава като ендемичен вирус и мисля, че до края на май ще приключим с Омикрон, но за страните с високо ваксинационно покритие. В България може би до Нова година това ще стане, допълни тя.

Според проф. Аргирова е изключително рано да се маха зеленият сертификат. Ако зеленият сертификат остане – от една страна ще стимулира ваксинирането, от друга – може да предпазва хората, които са ваксинирани да не се заразяват допълнително, а също така и тези, които не са, така че това е достатъчно вече. Сертификатът за антитела остава, подчерта още вирусологът.

Хората, които са заразени след ваксиниране и тези, които не са ваксинирани, силно се различават, обясни тя. Вирусният товар толкова силно се отличава, в пъти. Тези, които са ваксинирани, са много по-слабо заразни отколкото тези, които не са, това е научен факт. В пъти е по-ниска смъртността в страните с високо ваксинационно покритие. Да, има хора които се заразяват след първа, втора доза или бустер, но заболяването протича много леко и по-бързо преминава. И много по-кратко време ваксинираните излъчват вирус, отколкото тези, които не са и на това лежи и намаляването на карантината, допълни проф. Аргирова. Обикновено третата доза ваксина се апликира 3 до 6 месеца след втората, обясни тя.

Вижте още:  Спешна помощ: 65-70% от повикванията не са за спешни състояния

Повишава се доста нивото на антителата и тъй като Омикрон се различава антигенно от предшестващите варианти, а ваксината е същата, повишеният титър антитела успява да се пребори въпреки това с Омикрон – не 100%, но много повече, отколкото ако я нямаше бустерната доза.

гръцки преводач Добрич

Протестът срещу предпазните мерки срещу коронавируса пред Народното събрание е престъпно безумие. Това заяви проф. Радка Аргирова, клин…

Проф. Аргирова коментира и създадена работна група, в която е поканен да участва доц. Мангъров. Вчера беше срокът да предам състава на работната група на премиера, това е направено, очакваме да имаме достъп до зала в МС, за да заседаваме, каза проф. Аргирова. Ние много добре знаем той какво мисли – че изобщо няма значение третата доза и другите дози, той отрича ваксините. Счита, че всички ще се срещнат с вируса и ще добият естествен имунитет, обясни тя. Проф. Аргирова допълни, че не е парадокс участието на доц. Мангъров, който има коренно различно мнение за ваксинацията и пандемията. Това е личното желание на премиера, който твърдо е на тази позиция, че с всички трябва да се разговаря, допълни тя.

Източник