агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Противоречиви партньори, Русия, ЕС: Коалицията на Мелони е изправена пред предизвикателства

Нейната постфашистка партия “Италиански братя” от евроскептици и антиимигранти спечели парламентарните избори на 25 септември, но се нуждаеше от външна подкрепа, за да състави правителство. Назначаването на Мелони е историческо събитие за третата по големина икономика в еврозоната и за “Италианските братя”, които никога не са управлявали. Тя спечели 26% от гласовете миналия месец в сравнение с осем и девет процента съответно за нейните съюзници “Форца Италия” и крайнодясната Лига.

seo-blog7

Списъкът на Мелони от 24 министри, сред които шест жени, разкри желанието да се успокоят партньорите на Италия. Тя посочи Джанкарло Джорджети за министър на икономиката, който беше при предишното правителство на Марио Драги. Джорджети, бивш министър на икономическото развитие, се смята за един от по-умерените, проевропейски настроени членове в Лигата на Матео Салвини. Мелони назначи и бившия председател на Европарламента Антонио Таяни от “Форца Италия” за външен министър и вицепремиер. Салвини ще бъде вицепремиер и министър на инфраструктурата и транспорта. Това назначение вероятно ще го разочарова, защото той искаше Мелони отново да му даде ролята на вътрешен министър, след като преди това заемаше поста между 2018 и 2019 г. Вместо това тази длъжност отиде при технократа и префектът на Рим Матео Пиантедоси.

Новото правителство на Италия ще бъде пронатовско и изцяло част от Европа, заяви бъдещият министър-председател Джорджа Мелони. “Италия …

Шефката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен поздрави Мелони за назначаването. “Разчитам и очаквам с нетърпение конструктивно сътрудничество с новото правителство по предизвикателствата, пред които сме изправени заедно”, написа тя в събота, докато председателката на Европарламента Роберта Мецола написа в Туитър на италиански, че “Европа се нуждае от Италия”.

Вижте още:  Москва предупреди руснаците да се въздържат от пътувания до Естония

Междувременно унгарският премиер Виктор Орбан написа в Туитър: “Поздравления за сформирането на вашето правителство! Голям ден за европейската десница!”

Загриженост за единството

Консултациите за съставяне на правителство бяха засенчени от разногласия с двамата й бъдещи коалиционни партньори заради емоционалната подкрепа на Мелони за Украйна след руското нахлуване, докато лидерите на “Форца Италия” и Лигата се смятат за близки на Москва.

гръцки преводач Добрич

Изтече запис, в който бившият премиер Силвио Берлускони, който оглавява “Форца Италия”, говори за топлите си връзки с Москва и изглежда обвинява украинския президент Володимир Зеленски за войната в Украйна. Берлускони казва, че коментарите са били извадени от контекста. Междувременно Салвини е дългогодишен фен на руския президент Владимир Путин и критикува западните санкции срещу Русия.

Официална церемония по поемане на ролята на рамкова държава от Италия на бойната група на територията на нашата страна се проведе днес,…

Въпреки евроскептичната си позиция, Мелони е твърда в подкрепата си за Украйна, в съответствие с останалата част от ЕС и САЩ. Но напрежението засилва опасенията, че коалицията на Мелони, която се крепи на необходимостта от парламентарно мнозинство, ще се бори да запази единството, а отделно от това самата тя обяви, че правителството ще бъде евроатлантическо и пронатовско.

Предстоящи предизвикателства

Коалицията на Мелони иска да предоговори частта на Италия от фонда на ЕС за възстановяване след Covid-19. Тя твърди, че почти 200 милиарда евро, които очаква да получи, трябва да вземат предвид настоящата енергийна криза, изострена от нахлуването на Москва в Украйна, което удари доставките на руски газ за Европа. Но средствата са обвързани с поредица от реформи, едва започнати от предишното правителство на Марио Драги.

Вижте още:  Публичен дом във Виена предлага бонус момиче срещу ваксинация против COVID-19

Анализаторите твърдят, че Мелони има ограничено пространство за маневриране. Тя проведе кампанията си с платформата „Бог, страна и семейство“, предизвиквайки страхове от регрес относно човешките прав в страната с католическо мнозинство.

Анализ на Агенция Франс Прес.

Източник: