агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Рама към Борисов: Истинските приятели не си вредят

Премиерът на Албания Еди Рама проведе телефонен разговор с лидера на българската опозиция и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след изказванията си в Брюксел, в които обвини България, че държи като заложник разширяването на Европейския съюз с наложеното вето върху Северна Македония, съобщи Ора Нюз.

seo-blog7

Още по темата

24 юни 2022 13:18

35

24 юни 2022 12:23

81

гръцки преводач Добрич

23 юни 2022 11:55

4

В своя публикация в Twitter той информира, че е провел кратък телефонен разговор с Бойко Борисов, “за да решим приятелско и честно въпроса с българското малцинство в Албания”. “Истинските приятели не си вредят един на друг, а си говорят истината и си подават ръка!”.

Малко по-рано, след като българското външно министерство публикува своята позиция относно изказването на Рама в Брюксел срещу България, отново в Twitter албанският премиер публикува следното изявление:

“Българското външно министерство има проблем с изказването ми! Много правилно! И аз имам въпрос как България ще решава двустранните въпроси, използвайки процеса на разширяване като средство за отвличане на две държави от НАТО! Приятели, успокойте се. Махнете ВЕТОТО или бъдете търпеливи с мен!”, написа Рама.

В своята позиция българското Министерство на външните работи подчерта, че през годините България е отстоявала европейската перспектива на Албания и началото на преговорите за членство в ЕС и тогава, когато беше много по-трудно от днес. “През годините нямаше много други гласове заедно с нас в тази кауза. Отстояваме я и днес, въпреки всичко, в името на общото европейско бъдеще”, се казва в съобщението.

“В отговор, не за първи път, чуваме непредизвикани тежки, обидни квалификации от един правителствен ръководител. Жлъчните подхвърляния в подобен нисък езиков регистър не могат повече да бъдат оправдавани с особености на характера и липса на умения за европейско общуване. Очакваме албанският премиер да съобразява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна-кандидат за членство в ЕС”, се казва в позицията на МВнР, в която се настоява за спазване на добрия тон за общуване.

Вижте още:  Вече има арестувани в спецакциите във Видин и Враца

Източник: