агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Разговорите с “Газпром” започват до дни

Разговорите с "Газпром" започват до дни

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Възобновяването на разговорите от българска страна с “Газпром” се очаква до дни, заяви служебният енергиен министър Росен Христов пред Нова тв.

“Искаме да заменим авансовото плащане към “Газпром”. Искаме банкова гаранция, тоест да платим тогава, когато получим газ. Разговорите тепърва започват, ако условията, които искаме, не ги получим, няма да продължим с преговорите”, категоричен бе Христов и допълни, че има алтернативни източници на природен газ.

Още по темата

25 авг 2022 15:36

93

гръцки преводач Добрич

“Идеята е да свалим цената на микса. Предлагаме и оптимизация на самата формула. Казахме им, че сме готови да възобновим преговорите по договора и че имаме предложения по редица изменения, които биха го оптимизирали”, каза още министърът.

Сред предложенията на служебния кабинет е удължаване на периода за взимане на оставащите количества газ.

Няма как да изразходим количествата газ по този договор, категоричен е Христов, затова предложението им е те да бъдат приемани и през 2023 г. Той поясни, че разговори за възобновяване на договора няма да има, “говорим само за стария договор”.


 

Източник:

Вижте още:  КНСБ иска безплатни тестове, когато са нужни за работа