агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Разкриват нови пунктове за ваксинация

Предвид големия наплив от желаещи да се ваксинират във ваксинационния пункт на УМБАЛ “Св. Анна” – София, ръководството на болницата удължи работното си време с час и половина – от 8:00 до 21:30 всеки ден (включително събота и неделя). Отворен е втори ваксинационен пункт. 

В рамките вчерашния ден (20 октомври, 2021 г.) са се ваксинирали общо 251 човека, посочват от болницата. 

Най-голям е бил интересът към ваксината на Janssen – 130 ваксинирани. С Pfizer – 89, Moderna – 29 и AstraZeneca – 3.

Налични са всички ваксини, одобрени за ползване в страната. Не е необходимо предварително записване.

Във Ваксинационния център на УМБАЛ “Св. Анна” – София хората могат да се ваксинират и с трета доза ваксина срещу COVID-19.

Ваксинационният център се намира в двора на болницата и може да се стигне до него с автомобил.

Причината за мобилизиране на втори ваксинационен екип отстрана на болницата е големият брой от желаещи да се ваксинират, както и прекъсванията причинени от срива в Националната здравно-информационна система.

Важно е да се отбележи, че Европейски цифров Covid сертификат се издава при завършен курс на ваксинация/ преболедуване или преминаване на антигенен/ PCR-тест. 

В рамките на тази събота и неделя (23 и 24 октомври, 2021 г.) ваксинационни пунктове ще работят при метростанция “НДК” и при връзката между “Орлов мост” и СУ “Св. Климент Охридски”

В делничните дни ваксини ще се поставят и в ДКЦ – 8, 11, 12, 13, 18, 20, 24. 

Ще бъде поставен ваксинационен пункт на открито в пространствата до пилоните на НДК от 11:30 на 21 октомври, съобщи Столична община. 

Вижте още:  Проф. Балтов: Зеленият сертификат е излишен, по-важна е ваксинационната кампания

„ПФК Левски“ също се включва в кампанията по ваксиниране срещу Covid-19. 

Съвместно със Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ) в Сектор „А“ на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, непосредствено до клубната експозиция, ще бъде обособено помещение, което ще служи за ваксинационен център, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Ваксинационният център ще работи от 13:30 до 18:30 часа на 21, 22 и 23 октомври. В него всички желаещи ще могат да си поставят ваксина от наличните на територията на България.

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published.