агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Решителен ден за бюджета

Втори ден продължава бюджетният маратон на депутатите. Днес те обсъждат помощта от 25 стотинки на литър гориво от 1 юли. На моменти градусът на напрежение в залата се повиши, съобщи Bulgaria ON AIR.

seo-blog7

Отстъпката от 25 стотинки да се отпуска не за всички, а само на най-нуждаещите се.

Още по темата

30 юни 2022 14:17

9

30 юни 2022 12:38

16

гръцки преводач Добрич

Предложението дойде от ГЕРБ. Опозицията поиска подоходен критерий за получаване на помощта.

“Според това, което предлагате, пенсионерите ще получат 6 лева, работещите – 12 лева, а богатите ще получат 100 лева. Трябваше да е таргетирано”, изчисли депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

“Ако има възможност за механизъм, трябва да се измисли. Има криза, трябва да се действа бързо да се подпомогнат максимално хора”, заяви Настимир Ананиев от “Продължаваме промяната”.

“Критиката, че това е на калпак и трябва да е подоходна политика, е резонна”, коментира депутатът от ДБ Георги Ганев.

“Крайно недостатъчна е отстъпката от 25 стотинки”, каза народният представител от “Възраждане” Искра Михайлова.

Тази мярка ще струва на бюджета 150 млн. лв. Отново за пари депутатите се скараха и по темата трябва ли на МВР да бъдат отпуснати допълнителни средства за увеличение на заплатите.

“Комисията подкрепи увеличение на бюджета за персонала със 175 млн. лв. и записахме, че увеличението на заплатите ще е 20% от 1 юли”, уточни Снежанка Траянска от ИТН.

“Инфлацията, която официалната статистика сочи, е около 16%. На второ място работещите в МВР нямат възможност да упражняват друга професия, за да увеличават своите доходи”, аргументира се депутатът от ГЕРБ Христо Терзийски.

Вижте още:  COVID ситуацията в София е под контрол, проблем в Своге, Годеч...

“Ще подкрепим всички предложения за 100, за 200 милиона. Щом са за заплати, ще ги подкрепим. Но защо не го направихте последните 12 г.?”, попита  Георги Свиленски от БСП.

Ожесточен дебат имаше и за това редно ли е с актуализацията на бюджета да се отпуснат повече пари за Столичната община. Кметът на София поиска допълнително финансиране заради енергийната криза и проблемите с градския транспорт.

Източник: