агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Румъния одобри таван на цените на тока и газа за 1 година

Румъния одобри таван на цените на тока и газа за 1 година

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Румънското правителство одобри извънредно постановление за поставяне на таван на цените на електроенергията и газа за срок от една година както за битовите потребители, така и за индустриалните, съобщи във Фейсбук ресорният министър Вирджил Попеску, цитиран от Аджерпрес.

“Румънците ще имат подкрепа от правителството за плащането на фактурите за енергия за още цяла една година! От новите мерки, които влизат в сила от 1 април, за електроенергията ще се възползват 8 милиона домакинства, а за природния газ – всички свързани с мрежата домакинства, независимо от потреблението”, посочи министърът на енергетиката.

Цената на електроенергията ще бъде до 0,68 леи за киловатчас (еврото се разменя за 4,95 леи) с включено ДДС за битовите потребители, чието средно месечно потребление през 2021 г. е било до 100 киловатчаса. Битовите потребители, чието средно месечно потребление през 2021 г. е било между 100 и 300 киловатчаса, ще плащат до 0,8 леи на киловатчас.

Цената на газа ще бъде до 0,31 леи на киловатчас с включено ДДС.

гръцки преводач Добрич

За небитовите потребители цената на електроенергията ще бъде до 1 лея на киловатчас с ДДС, а на газа – до 0,37 леи на киловатчас с ДДС за годишно потребление на газ през 2021 г. до 50 000 киловатчаса, както и за производителите на топлоенергия, предназначена на други клиенти. (БТА)

Източник:

Вижте още:  Хотелите ни пълни с бежанци, но браншът очаква и туристи