агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Русия ограничава износа на маслодайни семена от 1 април

Русия ограничава износа на маслодайни семена от 1 април

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Руското Министерство на земеделието е подкрепило предложение за квота за износ на олио и шрот, както и забрана за износ на слънчогледово семе и рапица от 1 април 2022 г. Както се посочва в Telegram канала на министерството, това се прави за защита на вътрешния пазар и задоволяване на нуждите на преработвателните предприятия.

“Подкомисията по митническо и тарифно регулиране подкрепи ограничаването на износа на маслодайни семена и продукти от тях. За защита на вътрешния пазар и задоволяване на нуждите на преработвателните предприятия Министерството на земеделието предложи следните мерки. Въвеждане на нетарифни квоти за износ на слънчогледово олио (в размер на 1,5 млн. тона) и шрот (700 хил. тона) от 15 април до 31 август 2022 г.

Предвижда се тяхното разпределение между производителите по исторически принцип. Налага се временна забрана за износ на слънчоглед и рапица от 1 април до 31 август на текущата година“, се казва в съобщението.

Още по темата

30 мар 2022 17:30

гръцки преводач Добрич

198

29 мар 2022 13:38

225

23 мар 2022 18:30

85

Както отбелязват в министерството, в момента на фона на рязкото увеличение на световните цени на слънчогледовото масло и маслодайните семена има повишено търсене на руски продукти. Освен това е подкрепено предложение за ограничаване на броя на контролно-пропускателните пунктове, през които е възможен износ на такива продукти.

За соевия шрот се предлага да се запази само морският контролно-пропускателен пункт в Калининградска област, а за соевите зърна – контролно-пропускателните пунктове в Далекоизточния федерален окръг.

“Този набор от мерки ще премахне възможността за дефицит, както и рязко увеличение на цената на суровините и социално значимите продукти в Русия”, казват от министерството, цитирани от ТАСС.

Вижте още:  Основният проблем в курортите - липса на квалифицирани кадри

Руският министър на земеделието Дмитрий Патрушев на среща на руския президент Владимир Путин с членове на правителството на 23 март заяви, че за да поддържане на стабилна ситуация руското земеделско министерство е разработило допълнителен набор от мерки.

Източник: