агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Русия привика посланика на ЕС в Москва заради литовската блокада към Калининград

Ръководителят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев предупреди Литва със “сериозни” последици заради ограниченията върху железопътния транзит на стоки, санкционирани от ЕС, за московския ексклав. Преди това и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разкритикува блокадата като “безпрецедентен акт”.

seo-blog7

Москва реагира гневно на въведените от Литва ограничения на железопътния транспорт между нейния ексклав на Балтийско море Калининград и…

“Русия със сигурност ще отговори на подобни враждебни действия”, заяви Патрушев на среща по въпросите на регионалната сигурност, след като пристигна в Калининград. Той добави, че се работи по подходящи мерки и те ще бъдат предприети в близко бъдеще. “Последиците от тях ще имат сериозно отрицателно въздействие върху населението на Литва”, каза Патрушев, цитиран от AFP.

Едерер заяви, че е призовал руската страна да “запази спокойствие” и “да реши този въпрос по дипломатически път”, съобщи информационна агенция ТАСС.

Москва поиска от Вилнюс незабавно да отмени ограниченията, които според Литва са предприети в съответствие с европейските санкции заради Украйна. Разположен между Литва и Полша, силно милитаризираният ексклав Калининград няма обща сухопътна граница с континентална Русия.

Районът на брега на Балтийско море е база на руския Балтийски флот и Москва твърди, че е разположила там ракети “Искандер”, които са със способност за използване на ядрено оръжие.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  Страсбург организира конференция за бъдещето на Европа