агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Русия съобщи, че вече контролира Луганска народна република

Руската армия контролира изцяло така наречената Луганска народна република. Това е съобщил руският министър на отбраната Сергей Шойгу на президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин.

В официално съобщение на военното ведомство в Москва се уточнява, че в резултат на боевете през последното денонощие е установен пълен контрол над град Лисичанск и близките населени места, най-големите от които са Белогоровка, Новодружеск, Малорязанцево и Белая гора. 

Най-малко трима жители загинаха и четирима бяха ранени при поредица от “силни експлозии”, които разтърсиха град Белгород рано в неделя,…

Общата площ на “освободената” по думите на Сергей Шойгу за денонощие територия е 182 квадратни километра. Миналата седмица президентът Владимир Путин заяви, че така наречената специална военна операция  върви по план и че постигането на поставените задачи не трябва да се обвързва с конкретни срокове. Ще припомня, че официално обявената цел на операцията е освобождаването на Донецката и Луганската народна република в границите на Донецка и Луганска област в Украйна.

Същевременно Киев продължава да отхвърля твърденията, че град Лисичанск вече е изцяло под руски контрол. Говорителят на украинското министерство на отбраната Юрий Сак заяви пред Би Би Си, че Лисичанск не е под пълния контрол на руските сили. Сак обясни украинската тактика с думите: “За украинците човешкият живот е приоритет, затова понякога се оттегляме от определени райони, за да можем после пак да ги превземем”.

От украинското военно министерство заявиха, че дори и Русия да установи контрол върху цялата Луганска област “играта не е свършила за Донбас”, съобщава БНР.

Още: Актуално новини на тема война-украйна (actualno.com)

Вижте още:  Войната започна - Русия нападна Украйна

Още от ЕВРОПА:

Съветът за сигурност на РС Македония заседава за френското предложение

Освободен от „Азовстал“ граничар разказва за отношението на руснаците към пленниците (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 03.07. – Ще се включи ли и Беларус във войната?

Има данни, че Лисичанск е почти превзет

ЕС готви спешен план – без руска енергия след края на войната в Украйна

Лвов се подготвя за евентуално нападение от Беларус

Руското военно министерство: Киев плаща на активисти, включително деца, да се преструват на убити от нашите атаки

В Дания работодателите вече нямат право да питат за възрастта на служителите си

Украински военни откриха харддиск с над 100 GB секретни военни данни на Русия

Кремъл коментира възможността за война “Всички срещу всички”

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published.