агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

САЩ обезпокоени от кибератаката срещу Украйна

Съединените щати са обезпокоени от кибератаката срещу украинските министерства и засега не знаят кой стои зад нея. Това заяви днес прессекретарят на Белия дом Джен Псаки по време на редовния брифинг за медиите.

seo-blog7

„Съединените щати, нашите съюзници и партньори са обезпокоени от кибератаката. Президентът [на САЩ Джо Байдън] е информиран за това. Към момента нямаме данни за това кой е извършителят и не мога да предоставя нищо конкретно”, обясни тя.

Съединените щати и техните съюзници искат да формират военни плацдарми около Руската федерация. Това заяви руският външен министър Серг…

Пентагонът също излезе със съобщение, че засега не може да определи кой стои зад кибератаката срещу украинските правителствени сайтове.

Няколко ключови украински правителствени уебсайта бяха изключени от мрежата в резултат на мащабна кибератака, случила се на фона на нарастващото напрежение между Русия и западните съюзници на Украйна.”В резултат на мащабна кибератака уебсайтовете на Министерството на външните работи и на редица други правителствени агенции са временно изключени”, заяви говорител на външното министерство.

Министерството на образованието написа във Фейсбук, че уебсайтът му не работи поради “глобална кибератака”, която е била извършена през нощта.

гръцки преводач Добрич

Уебсайтът на кабинета и на министерството на извънредните ситуации също са обект на атаката, като по-късно услугите на правителствения сайт бяха възстановени.

Американската администрация е одобрила тайно в края на декември отпускането на допълнителни средства за Украйна в размер на 200 млн. до…

Секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Алексей Данилов обвини Русия за кибератаката срещу сайта на правителството. Пред британския телевизионен канал „Sky News” той заяви, че атаките са осъществени от „руски специалисти”.

Вижте още:  Селянин в Уганда има 12 съпруги, 102 деца и 578 внуци

„Ние виждаме ясно техния почерк. Тези действия са осъществени от руски специалисти”, каза Данилов, заявявайки, че е убеден в това 99,9%.

Той обърна внимание върху факта, че съобщенията за започналата късно през нощта кибератака се е появила в руските медии само час след началото им.

Източник: