агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

САЩ са готови с техническата платформа за цифров долар

Тя е разработена от специалисти на MIT на базата на отворен код. Пред цифровия долар няма технически пречки, остават политическите.

seo-blog7

Федералната резервна банка на Бостън и Масачузетският технологичен институт (MIT) представиха първите резултати от съвместно проучване и софтуерни разработки с отворен код, които биха могли да формират основата на цифровия долар – официална електронна валута (CBDC) на Съединените щати.

Авторите на разработката подчертават, че не се опитват да вземат политически решения относно CBDC и се ограничават само до техническата страна на въпроса. Резултатите, представени от изследователите, са само първата фаза от многогодишна програма, наречена Project Hamilton.

Задачата на специалистите е да създават гъвкав и устойчив на грешки софтуер. Към днешна дата вече е разработена платформа, която позволява обработка на до 1,7 милиона транзакции в секунда, а по-голямата част от транзакциите отнемат по-малко от две секунди.

Платформата е достатъчно гъвкава, за да могат специалистите да коригират работата ѝ след стартирането, привеждайки я в съответствие с политическите аспекти, променяйки структурата на мрежата и дори основните цели на CBDC.

В началния етап платформата не включва участие на посредници в транзакциите, както и комисионни за преводи, но тези функции могат да бъдат добавени по-късно, ако се вземе подходящо политическо решение.

Проектът предвижда и възможност за промяна на архитектурата в зависимост от нуждите на финансовата система. Според авторите на проекта, използването на стандарт за разпределен регистър за съвременните криптовалути има своите недостатъци: децентрализацията заплашва да създаде тесни места и проблеми с поверителността.

В следващите етапи създателите на Project Hamilton планират да проучат по-задълбочено алтернативни архитектури на цифрови валути, както и да се съсредоточат върху въпроси като сигурност и лекота на разработване на кода.

гръцки преводач Добрич

Освен това те искат да постигнат баланс между неприкосновеността на личния живот и спазването на закона. Междувременно Федералният резерв на САЩ активно проучва възможността за въвеждане на официална цифрова валута.

Вижте още:  Уеб маркетингът се насочва към нано-инфлуенсъри

Източник